Свързани новини

31.08.2020 16:36

Работници от Брикел протестират в защита на дружеството

Видян 2290 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес пред офиса на движение „Да, България“ се събраха група от работници и служители на „Брикел” с намерението да връчат на представител на движението подписана Декларация, пишат от дружеството. Припомняме, че ТЕЦ-ът  на Ковачки гори отпадъци без проверка дали руши здравето на хората.


От „Брикел” допълват, че в нея те изразяват „възмущението си от атаките, които получават от страна на Владислав Панев - съпредседател на „Зелено движение” и общински съветник в София от „Демократична България”. Според работниците Панев ги атакува безпричинно чрез многобройни публикации и снимки в социалните мрежи, предаде Нова тв.


Работещите в комплекса обясняват, че димът от котела, който често бива коментиран, е нормално състояние на разпалване на въглищен котел, каквото  се извършва и от останалите три централи в района. Дошлите в София хора от колектива на предприятието считат, че непрестанните нападки към „Брикел” водят до формиране на обществено мнение, носят негатив на дружеството и заплашват техните работни места.


От „Брикел” посочват, че въпреки, че групата работници е чакала пред офиса на движението, нито един от намиращите се в сградата, не е излязъл, за да приеме тяхната декларация. За това, документът е оставен пред вратите на „Да, България!“. 


Подкрепата си към исканията на „Брикел” са заявили и синдикатите от КНСБ и КТ Подкрепа. Техни представители са присъствали на събитието и също са подготвили декларации.


Към работниците от „Брикел” и синдикатите са се присъединили и представители на няколко въглищни мини, за които „Брикел” е основен контрагент. От мините обясниха, че за тях затварянето на „Брикел” означава неизбежен бърз фалит и на техните дружества и отправиха апел да се обърне повече внимание и на прилежащите дружества, които са силно зависими от работата на големи производители като „Брикел“.


От разпространена позиция става ясно, че исканията на „Брикел“ са свързани с осигуряване на възможност за конструктивен диалог и обединяване на усилията на дружеството за създаване на зелено производство на енергия с организациите и партиите, които традиционно защитават въпроси, касаещи екологията.


„Считаме, че атаката е целенасочена и цели дискредитиране на „Брикел“ като структуроопределящо предприятие за отрасъла“ – каза Валентин Костадинов, председател на синдикалната организация към „Коул Енерджи“ към КТ Подкрепа.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 31.08.2020 19:02

    Браво ГЪЛЪБОВЦИ!!!ТАКА СЕ ПРАВИ!!! А ИЗБРАХТЕ ЛИ СИ БОЛНИЦА ЗА ЛЕЧЕНИЕ СЛЕД НЯКОЯ ГОДИНА!!!ЕЙ ГОЛЕМИ СТЕ ЛИЗАЧИ И ПРОДАЖНИЦИ!!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец