Приетите вчера решения и ангажименти към енергетици и към земеделци не са отстъпление и компромис, а са в интерес както на държавата, така и на хората.

Свързани новини

20.09.2023 11:55

Протестите от вчера не са насочени пряко към правителството: Денков

Видян 485 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Протестите на земеделци, енергетици и миньори са следствие от огромното натрупано недоверие към политическата класа, заяви в началото на днешното правителствено заседание премиерът Николай Денков, предаде БНР. Той каза, че отсега нататък кабинетът ще поема само ангажименти, които може да изпълни и те ще се  оформят като писмени документи.

Протестите от вчера не са насочени пряко към правителството, смята Денков:

"Всъщност упреците се оказа, че не са директно към нас, защото всички разбират, че ние заварваме ситуация, в която трябва много бързо да се реагира. Упреците са общо към политическата класа, че много често обещава и много рядко изпълнява това, което обещава. Напрежението, което всички виждаме по медиите, тук на площада, е отражение на огромно натрупано недоверие към политическата класа, защото тези хора са лъгани много пъти през годините".

Приетите вчера решения и ангажименти към енергетици и към земеделци не са отстъпление и компромис, а са в интерес както на държавата, така и на хората.

"При преговори и двете страни печелят. Няма нужда единият да бъде губещ", допълни Денков и така аргументира квотите, които ще се договарят с Украйна за внос на слънчоглед.

"Спиране за момента на вноса на слънчоглед, така че от една страна да се реализира продукцията на българските земеделци, а от друга страна ние да осигурим необходимата суровина за преработвателите на олио, от което ще печели цялата държава като приходи и хората, които ще видят олио на поносими цени в българските магазини".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион