Петков подчерта, че очаква в края на мандата му България да стане пример за държава, която успешно е изкоренила корупцията.

Свързани новини

18.02.2022 16:46

Промяната е невъзможна с този главен прокурор: Кирил Петков

Видян 1803 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С този главен прокурор промяна в България няма да се случи. Това каза премиерът Кирил Петков в ексклузивно интервю за EURACTIV на 18 февруари. Петков подчерта, че очаква в края на мандата му България да стане пример за държава, която успешно е изкоренила корупцията.




Петков припомни, че е занесъл на главния прокурор Иван Гешев списък с 19 души, които доминират корупцията в България. На 27 януари той каза, че „двадесет души доминират корупцията в България”, като този път добави, че е дал списъка от 19 до 20. Петков вече обяви, че „за 19 души дадох информация (в прокуратурата), а 20-ият е човекът на когото я предадох“.




„20-ият в списъка ми е самият главен прокурор. Най-доброто нещо за страната, за прокуратурата, а и за него самия, е да подаде оставка. В прокуратурата имаме нужда от хора, които са напълно независими и прозрачни и които поставят върховенството на закона над всичко“, каза Петков пред EURACTIV.




Той допълни, че 65 дни след съставянето на правителството, то работи много усилено. „Хората сега чакат резултати“, обясни премиерът.




„Едно от основните ни обещания е нулева толерантност към корупцията. Това означава, че няма да се правят изключения, никой няма да се чувства над закона. Няма да се прави разделение между опозиция и управляващи. Няма да затворим очите си и за най-малките прояви на корупция“, обяви той.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак