Борислав Сарафов

Свързани новини

07.06.2023 14:37

Прокурорската колегия на ВСС реши да не наказва Сарафов

Видян 1263 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) няма да образува дисциплинарно производство за налагане на наказание срещу Борислав Сарафов. Решението беше взето със седем на два гласа. Магистратите отхвърлиха предложението на главния прокурор Иван Гешев за дисциплинарно производство срещу Сарафов като недопустимо.


Обвинител №1 поиска оставката на заместника си заради позициите му, че "политиката трябва да излезе от държавното обвинение".


Главният прокурор внесе предложение за дисциплинарно производство срещу заместника си на 16 май - в същия ден, в който и Сарафов внесе сигнал в прокуратурата срещу Гешев (за това дали началникът на държавното обвинение е нарушил закона, записвайки разговор с члена на ВСС Йордан Стоев. Главният прокурор заяви тогава, че е казал на Сарафов да прецени дали "моралът му, ако има такъв, би го насочил към това да си подаде оставката, предвид предателството към българската прокуратура и към българите".


Пред журналисти членът на ВСС Георги Кузманов, който гласува против образуването на дисциплинарно производство, коментира, че предложението на главния прокурор е недопустимо, защото има друг ред за образуване на дисциплинарни производства. Той припомни, че началникът на Националната следствена служба (НСлС) се избира по специален ред, както има и специален ред за неговото освобождаване.


"Преценихме, че, ако трябва да има процедура за дисциплинарно наказание за шефа на НСлС, тя трябва да се прави по предложение на трима членове на Прокурорската колегия", каза още Кузманов. Той обясни, че в предложението на Гешев се посочва, че нарушенията на Сарафов са свързани с негови медийни изяви, с които е превишил правата си и е изнесъл информация, която не е следвало да издава.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог