Свързани новини

28.07.2009 12:11

Прокуратурата разследва корупция и в други университети

Видян 1555 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ангелина Митова ще оглави звеното разследващо злоупотреби с еврофондове, ръководено до сега от Маргарита Попова, новия министър на правосъдието, съобщиха на редовния брифинг на прокуратурата, предаде БГНЕС.


Случаят със взимането на подкуп в УНСС не е прецедент в столицата, заяви говорителят на Софийска градска прокуратура Стелияна Кожухарова. В момента в прокуратурата се водят още няколко дознания по аналогични случаи на този с Петкан Илиев във други висши учебни заведения в София. Тази година има един осъден преподавател в столичен университет. Доц. Надка Моллова от Лесотехническия университет е получила присъда затова, че е поискала от свой студент три компютъра за университета, срещу заверка на семестъра. Ако се наложи по случая с Петкан Илиев ще бъдат разпитани всички преподаватели в УНСС и голяма част от студентите. След задържането му в прокуратурата са се явили и други свидетели по случая с допълнителна информация. Кожухарова съобщи, че в момента се извършва стопанско-икономическа експертиза на всички фирми на Христо Ковачки. Продължава разследването и срещу Мария Мургина с разпит на допълнителни свидетели, но към момента няма повдигнати обвинения срещу друго лице. Продължава разследването и срещу Петър Драшков и още четирима обвиняеми като предстои да бъдат насрочени допълнителни експертизи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв