"Продължаваме промяната" отново излъга българския народ и осъществи още едно от намеренията си, което чухме в скандалния запис от срещата им. Това се казва в прессъобщение от партия "Възраждане"

Свързани новини

05.01.2024 15:20

Прокуратурата не намери престъпление в скандалния запис на ПП: Възраждане

Видян 852 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Продължаваме промяната" отново излъга българския народ и осъществи още едно от намеренията си, което чухме в скандалния запис от срещата им. Това се казва в прессъобщение от партия "Възраждане".


Ето и пълният му текст:

България ще влезе в Шенген по отношение на водните и въздушните си граници, но срещу условието да приеме мигранти и да спазва стриктно Регламента Дъблин.

Противоречивите действия на правителството и опитите за кризисен ПР водят до дезинформация и днес за нито един български гражданин не е конкретно ясно какво предстои. Правителството казва едно, а австрийците друго. Истината е, че правителството се готви да извърши най-голямото национално предателство в историята на България и с бързи темпове унищожава страната ни.

ПП - ДБ постигнаха влизане в Шенген на всяка цена, на цената на това да ни превърнат в бежански лагер. По информация от  интервюта на председателя на Държавна агенция за бежанците, ако влезем в Шенген, ще трябва да увеличим приемателния си капацитет, което означава да намерим къде да настаним  прииждащите бежанци от Африка и Азия. Междувременно правителството задкулисно работи и по въвеждането на еврото в България - нещо, което също чухме в онзи прословут запис, в който ясно се чуват и разпознават от всеки български гражданин, гласовете на две от политическите фигури в правителството.

Запис, за  който Прокуратурата беше сезирана със сигнал, подаден от "Възраждане" до Главния прокурор. Подобни сигнали са били подавани и от граждани заради чутото в аудиозаписа, разпространен в медиите, и са приобщени в една преписка.                          

С постановление наблюдаващият прокурор от Софийска градска прокуратура обаче е отказал да образува досъдебно производство след извършена проверка с мотив, че липсват достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер от Наказателния кодекс. За това каква проверка е извършена от разследващите в период от половин година е красноречиво посоченото в постановлението, че са положени усилия за установяване на гражданите, подали част от сигналите, но не и за установяване на лицата от скандалния аудиозапис.



В постановлението за отказ от образуване на досъдебно производство те все още са посочени като „Мъж 1“, „Мъж 2“, „Жена“, макар всеки средностатистически човек, който е слушал този аудиозапис, да може да разпознае говорещите лица в него.

Показателна е и липсата на каквато и да е извършена проверка по темата на сигнала – а именно дали твърденията за поставяне на ръководните постове в службите за сигурност на лица, поставени в зависимост от ПП-ДБ или от ГЕРБ и „синхронизирани“ с Посолството (очевидно се има предвид посолството на САЩ) са истина или не, както и дали са били обсъждани и планувани и други кадрувания от лица, заемащи висши държавни постове, в полза на чужди държави и зависими от тях местни политически партии от евроатлантическия спектър.

Прокуратурата  не откри престъпление в обсъждането на кадруване на ръководствата на българските служби за сигурност и подмяната им със зависими от партиите и одобрени от Посолството личности – което бе предмет на темата в скандалния аудиозапис от проведена на 21.05.2023 г. онлайн-среща на ръководството на „Продължаваме промяната“.

Подателите на сигнала от парламентарната група на Възраждане ще обжалват това неприемливо и крайно лаконично постановление, издадено след шестмесечна проверка със спорни резултати, пред Софийска апелативна прокуратура. За нас е недопустимо да бъде подмината с лека ръка информация, застрашаваща държавното управление и то разпространена от хора, заемащи висши постове в това управление, очевидно поставили се в услуга на външни сили против интересите на българския народ.



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни