16-годишният Людмил почина на 14 февруари 2021 година от токов удар пред погледа на баща си, след като стъпи на шахта на спирката пред болницата

Свързани новини

31.05.2022 16:29

Прокуратурата не може да намери виновник за смъртта на дете, убито от токов удар в София

Видян 1730 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Прокуратурата вече повече от 16 месеца не може да открие кой е виновен за смъртта на момчето, което през февруари 2021 година загина от токов удар, след като стъпи върху шахта на тротоара на бул. Иван Гешов.


 


Сред причините са лошо качество на видеозаписи от камери, от които би трябвало да се види самоличността на хора, които са се занимавали с шахтата. Това се разбира от отговори до Дневник на Софийската градска прокуратура. Оттам уточняват, че предстои и разпит на свидетел, обявен за общодържавно издирване.


 


16-годишният Людмил почина на 14 февруари 2021 година от токов удар пред погледа на баща си, след като стъпи на шахта на спирката пред болницата. Малко след инцидента стана известно, че причината за токовия удар е оголен кабел, от който е протекъл ток по металната рамка на шахтата.


 


Според очевидци дни преди момчето да стъпи върху шахтата и да загине, работници без отличителни знаци са я отваряли и са работили в нея. Шахтата се оказа собственост на Столичната община, а след инцидента кметът на София Йорданка Фандъкова обяви спешно за поставяне на датчици върху шахтите, за да може да има контрол над това кога и кой ги отваря.


 


Именно в опит да разпознае кои са били хората, които са отваряли шахтата, в рамките на разследването е била назначена "съдебна компютърна техническа справка", чрез която да се подобри видимостта на кадрите от видеонаблюдението. "Качеството на кадрите от посочените видеозаписи не беше увеличено и подобрено. Ето защо по делото ще бъдат изискани нови справки от Столичната община и ще бъдат възложени оперативно-издирвателни мероприятия на СДВР", уточняват от прокуратурата.



Оттам твърдят, че се извършват активни действия по разследването.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни