Производството на реактивния самолет 737 MAX на Boeing е намаляло рязко през последните седмици поради поредица от регулаторни проверки и одити за безопасност, съобщи Ройтерс в сряда, позовавайки се на неназовани източници от индустрията.

Свързани новини

04.04.2024 18:00

Производството на Boeing рязко намалява

Видян 375 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Производството на реактивния самолет 737 MAX на Boeing е намаляло рязко през последните седмици поради поредица от регулаторни проверки и одити за безопасност, съобщи Ройтерс, позовавайки се на неназовани източници от индустрията.


През февруари Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) наложи таван на производството от 38 самолета на месец след взрив на самолет 737 MAX през януари. Месечната производителност обаче се колебае доста под тавана, а в края на март е била едноцифрена, твърдят източниците на информационната агенция.


Съобщава се, че монтажната линия на компанията се е забавила поради проверките, което се е отразило на цялостното производство на самолетостроителя и в резултат на това е оказало значително отрицателно въздействие върху доставките.


След инцидента на 5 януари, когато полет на Alaska Airlines от Портланд, Орегон, за Калифорния трябваше да се върне обратно, след като панел на вратата се откърти на височина 4 900 метра, рани няколко от 171-те пътници на борда и изсмука дрехи и мобилни телефони от самолета, възникнаха сериозни опасения за безопасността.


Националният съвет за безопасност на транспорта съобщи, че липсват четири важни болта, които държат тапата на вратата на място, а FAA заяви след първоначална проверка, че културата на безопасност на Boeing има какво да се желае. След инцидента регулаторът нареди 171 самолета Boeing 737 MAX 9 да бъдат спрени от полети, за да се провери дали няма още разхлабени части. След инцидента акциите на авиокосмическия гигант се сринаха с повече от 25 %.


През март финансовият директор на Boeing Брайън Уест заяви, че компанията предприема мащабни мерки за подобряване на качеството и изграждане на доверие, включително намаляване на обема на неизпълнените дейности, тъй като FAA засилва проверките и одитите на заводите. Според изпълнителния директор FAA е "дълбоко ангажирана и предприема по-строг одит от всичко, през което сме преминавали досега".


Президентът и главен изпълнителен директор на Боинг Дейв Калхун неотдавна обяви плановете си да се оттегли от поста до края на настоящата година, което се счита за голямо управленско сътресение в историята на компанията.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни