Програма
07.08.2023 16:48

Програмата Smart Lady на Fibank продължава своята подкрепа за жени предприемачи

Видян 4087 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Fibank вече е отпуснала финансиране от 130 милиона лева и е подкрепила над 1000 жени


Още през 2018 г. Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира своя специален проект в подкрепа на бизнес дамите в България - Smart Lady.

Smart Lady е насочена към:
•    жени предприемачи, които искат да създадат собствен бизнес;
•    жени със собствен бизнес, който искат да продължат да развиват;
•    работещ бизнес, който се управлява от жени.

Програмата е комплексна и включва не само банкови продукти с преференциални условия, но предлага и редица финансови и нефинансови решения. Целта й е да осигури подкрепа, възможност за развитие и сигурност при финансирането.

От създаването си през 2018 година до днес програмата е финансирала бизнеси за почти 130 милиона лева и е помогнала на повече от 1000 жени да преследват мечтите си и да реализират своите цели. Секторите, в които бизнес-дамите се развиват варират от транспорт, финанси, селско стопанство, образование и дори не толкова присъщите за тях - промишленост и строителство. През годините Smart Lady създаде, проведе и подкрепи редица семинари, обучителни сесии, форуми и менторски програми, отговаряйки на една от основните си цели – подкрепа на дамите в бизнеса по теми, подпомагащи ги в управлението и развитието на техните бизнеси.

Smart Lady предоставя и възможност за коучинг срещи на участничките в програмата чрез които те могат да надграждат своите умения и да намират бизнес партньори.

През 2021 година като част от програмата бе създаден и специален фонд - Sustainable Lady, който оказва подкрепа на иновативни зелени проекти на дами с нов или развиващ се бизнес. Фондът дава възможност на стартъпи с проекти за интелигентни решения за борба с климатичните промени, замърсяването на околната среда и опазването на природата. Досега са финансирани 12 устойчиви проекта.

„Aerospheric” е проект, чиято концепция създадох по време на менторската програма за жени предприемачи, в която имах привилегията да участвам. В началната си фаза той представлява изграждането на пространство – обучителен и посетителски център – в сградата на бившо училище, намиращо се на час от София, което е наша собственост. Центърът ще бъде място за посещение за любителите на авиацията на всякакви възрасти и ще предоставя възможности за семинари, обучения и участие в разнообразни активности. Като втора фаза на проекта е изграждането на консултантски бизнес, фокусиран върху компании в авиационната индустрия и летищата в района (Източна Европа) и в тази фаза идва иновативният подход на проекта - предоставянето на уникални за България услуги, чиято цел е намаляването на въглеродния отпечатък на компаниите в сектора.” споделя в свое интервю Анна-Мария Маркова, която спечели грант от Sustainable Lady Fund, в категория „Стартиращ бизнес“.

В момента се приемат документи за участие в „Националната менторска програма за жени предприемачи“ 2024, която се осъществява с подкрепата на Smart Lady и Fibank.


Всяка дама може да разбере повече за програмата, както и да подаде документи за включване на: https://mentorite.bg/





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Ирина 07.08.2023 19:09

    Дано има повече подобни програми в подкрепа на жените в бизнеса. Браво на банката.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв