Проектът на бюджет предвижда 0% увеличение на заплатите, заяви пред БНР Валентин Попов - председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР. Те настояват за промяна в проектобюджета на държавата и обявиха отново стачна готовност.

Свързани новини

03.07.2023 13:33

Проектът на бюджет предвижда 0% увеличение на заплатите в МВР

Видян 1647 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Проектът на бюджет предвижда 0% увеличение на заплатите, заяви пред БНР Валентин Попов - председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР. Те настояват за промяна в проектобюджета на държавата и обявиха отново стачна готовност.

"Изненадани сме донякъде, защото този път нашите претенции са малко по-малки от обикновено. Говорим за 10%, под които не сме склонни да приемем каквото и да е, и да бъде заедно с влизането в сила на Закона за бюджета", категоричен бе той в интервю за предаването "Преди всички".

По думите му стартовата заплата на полицай на най-ниското ниво е 1333 лв. Има желаещи да започнат работа, но далеч не толкова, колкото ни трябват, и определено не с тези качества, които са ни нужни, посочи Попов.

Предизвикателствата пред българския полицай не са намалели, а се увеличават, подчерта още той. И добави:

"Ние нито сме с увеличени щатове, нито сме с реформирано министерство, нито имаме техниката и оборудването, които са ни нужни. Нещата в това отношение стават по-зле, вместо да стават по-добре. На фона на всичко това, дори едни 10% да не се намерят в бюджета за нас, наистина е гавра".

По думите му от 2010 г. до сега щатовете за полицаи на най-ниските нива са намалели с 25-30%. МВР е в сериозна криза в това отношение, категоричен е председателят на СФСМВР.

"Проблемът с охраната на южната, а и част от западната граница не може да се реши без нови щатове за "Гранична полиция" и тези щатове трябва да са увеличени за сметка на увеличение на общия щат на МВР, а не да събираме свободни щатове от "Жандармерия" или от СДВР".

Валентин Попов обяви какво предстои:

"Ще се обърнем към нашите структури по места за символични предупредителни протести, които би трябвало да се изразят в няколко минути пред местоработата с включване на светлинен и звуков сигнал на служебни автомобили. Това ще стане може би още на 4-ти, но със сигурност и на 6-ти. На нашия празник няма да протестираме, защото политическото ръководство в момента дават сериозна заявка за работа в тесен контакт със синдикатите. Към момента не можем да имаме претенции към министъра, още повече, че с него сме на едно мнение по въпроса за увеличение на възнагражденията".

Предстои национален протест на полицаите между първо и второ четене на Закона за бюджета, ако не бъдат чути исканията им.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак