Свързани новини

19.12.2013 10:05

Продадоха за скрап последната ни подводница

Видян 1270 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Последната ни подводница "Надежда" беше продадена онзи ден на търг с тайно наддаване. Най-високата цена за нея - близо 710 000 лева, даде "Финтрон България", съобщава "Преса". Вчера фирмата подписа договора с дружеството на МО "Снабдяване и търговия", като се задължава до края на годината да преведе парите. "Надежда" беше извадена на тезгяха със стартова цена около 480 000 лева.


Подводницата е произведена в бившия СССР през 60-те години на миналия век, а 20 години по-късно постъпва в бойния ни флот като втора употреба. През 2008 г. е снета от въоръжение и бракувана. Първоначалната идея на ведомството беше да я подари община Варна за музей. По-къснпо обаче беше свалена от въоръжение и втората подводница, която имаме - "Слава".


Оказа се, че тя е по-запазена и затова беше решено тя да се даде безвъзмездно на общината, която се ангажира да намери средства за нейното консервиране. По първоначална оценка за това ще са необходими 2 млн. лева.


"Надежда" става само за скрап и за нищо друго, обясниха експерти. Тя е продадена без въоръжение и други специални блокове към нея. Ако собственикът й реши да я ползва за екзотични пътувания, ще трябва да се бръкне поне 7 млн. лева.



Етикети
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец