По-рано този месец компанията разкри, че "значителен брой" самолети 737 Max в производство са били засегнати от "нестандартен производствен процес" от един от нейните доставчици, което ще се отрази на доставките и производството в близко бъдеще.

Свързани новини

29.04.2023 16:54

Проблемите и загубите на Boeing продължават

Видян 1360 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Загубите на Boeing продължиха да се увеличават, тъй като проблемите във веригата за доставки доведоха до по-големи от очакваните загуби, предаде CNN.

Компанията отчете загуба от 1,27 долара на акция, като се изключат специалните, еднократни разходи и печалби. Въпреки че това е подобрение спрямо загубата от 2,75 долара на акция на тази база година по-рано, това е седмото поредно тримесечие, в което Boeing отчита загуба, без да се включват еднократните разходи.

От спирането на самолетите 737 Max през март 2019 г., след две катастрофи, при които загинаха 346 души, Boeing е отчел само една тримесечна печалба без помощта на специални елементи.

Загубата е по-лоша от прогнозата за 1,07 долара на акция на анализатори, анкетирани от Refinitiv. Но тези анализатори не очакват в близко бъдеще край на червеното мастило в Boeing, като за текущото тримесечие се прогнозира още една загуба. Уолстрийт очаква само малки печалби през втората половина на годината, които се очаква да оставят Boeing с годишна загуба за пета поредна година.

По-рано този месец компанията разкри, че "значителен брой" самолети 737 Max в производство са били засегнати от "нестандартен производствен процес" от един от нейните доставчици, което ще се отрази на доставките и производството в близко бъдеще.

Но Boeing потвърди по-ранната си прогноза, че очаква да има положителен паричен поток през тази година, и заяви, че очаква да произвежда по 38 самолета 737 Max на месец по-късно тази година и да достави 400-450 от самолетите.

Тези уверения спомогнаха за повишаване на акциите на Boeing (BA) с 4 % в предборсовата търговия, въпреки по-голямата от очакваната загуба.


 Photo by: Ted S. Warren/AP



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион