Свързани новини

22.01.2012 13:37

Приключи стачката в Мини Марица - изток

Видян 1390 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рано сутринта на 22.02.2012 г. бе взето решение за приключване на стачката в "Мини Марица - изток". Решението е взето след близо 15 часа преговори между синдикати, ръководство и заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, информираха от пресцентъра на компанията.


Подписаното споразумение с ръководството на "Мини Марица-изток" напълно удовлетворява исканията на синдикатите. "Преговорите бяха близо 15 – 16 часа. Споразумението го подписахме тази сутрин в 06.00 часа" - разкри Валентин Вълчев от КНСБ - ...В плановете на дружеството не е залегнало обособяване или разделяне на дейности или раздържавяване на предприятието. Инвестиционната програма ще бъде с 22 милиона лева повече за 2012 година спрямо 2011 година. Работодателят трябва да изпълнява ангажиментите си по колективния трудов договор. Спешно трябва да се придвижат процедурите, касаещи задължението му относно здравословни и безопасни условия на труд. Трябва да се изпълнява и Програмата за здравословни и безопасни условия на труд... Ще има компенсации за работещите за добрите резултати през 2011 година в размер на 2 130 000 лева. Всички структурни промени в бъдеще, които ще се извършват в дружеството, ще бъдат съгласувани със синдикатите".


Миньорите ще започнат да добиват въглища за топлоелектрически централи от началото на дневната смяна - 08.00 часа.


Сумата, за която синдикати и ръководство са се споразумели, е около 300 лева на човек във формата на бонуси за добрата работа. Ангажиментите, които са поети от страните, са свързани с предприемането на необходими действия за подобряване условията на труд и битовите условия за работниците и служителите.


Стачката започна на 15 януари. Според ръководството загубите за времетраенето й възлизат на около 6 000 000 лева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни