Свързани новини

25.08.2023 16:21

Приемам номинацията за кмет на София: Ваня Григорова

Видян 1220 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Приемам номинацията за кмет на София, разговорите за която се провеждат от няколко месеца, обяви Ваня Григорова, икономически съветник на КТ "Подкрепа", на пресконференция с участието на коалиция "ЛЕВИЦАТА!" и БСП-София, съобщи БНР.

"Имаме обща цел – целта е първо да има представителство на обикновените хора в институциите и в управлението, посочи тя. Към момента милионерите са тези, които могат да си купуват закони и благоволението на управляващите, а обикновените хора често се чувстват нечути", отбеляза тя.




"Другата причина, поради която се съгласих да приема това предизвикателство, е фактът, че от 33 години София се управлява от десни партии", каза Григорова.

Затова, по думите ѝ, си говорим за ремонт на ремонта, че не достигат средства за социални дейности и че се аутсорсват социални услуги.

Григорова обяви още, че мотото на коалицията, която трябва да се формира, е: "София за всички".

На пресконференцията бе представен "Манифест за един демократичен град", подписан от Ваня Григорова.

В него са описани идеите, които имат за превръщането на столицата в демократичен град - децентрализация на финансовите средства за районите, повече пари за здравеопазване, спорт, образование и социални дейности, спиране приватизацията на общинска собственост.

Освен това предвиждат инвестиционна политика, подчинена на две основни цели - изграждане на детски градини и съживяване на кварталите от периферията. Спиране на процесите на разделение на училищата на "елитни" и други", пише още в манифеста.

От обединеното ляво искат да се преразгледат концесиите, да се пристъпи към отговорно управление на столицата и към защита на трудещите се в нея. Синдикалният ѝ опит помага да познава добре проблемите в общината, а те се отразяват най-сериозно върху трудещите се в столицата.

Сред основните приоритети на Григорова е преглед на общинските услуги, които към момента са отдадени за управление на частни структури. Концесията на водата в София е на дневен ред, а решение още не е взето, макар да имаше намерения тя да се върне в общината.

Сметопочистването е друга важна тема според Григорова. Общинското дружество е поставено на колене, не знае дали ще може да продължи да оперира на депото в Долни Богров. Това са ключови въпроси, с които трябва да се заемем в първия момент, в който имаме инструмент за това, подчерта кандидатката за кмет на София.

Ще има акцент и върху социалните услуги, вкл. домовете за стари хора и хосписите, както и недостига за детски градини.

"Благодаря на всички партии и коалиции, които повярваха в коалицията, която предстои да направим, както че повярваха, че Ваня може да изнесе тази изключително тежка битка със статуквото и сглобката. Имаме поредният провален мандат в Столичната община. Вместо да говорим по тези теми ни се сервира нещо толкова банално като Паметника на съветската армия и опита за демонтажа му", заяви лидерът на столичните социалисти Иван Таков. И определи като изключително провокативно ограждането на монумента. Той подчерта, че искат да променят София да работи в интерес на гражданите, а не само за бизнеса.

Председателят на "Левицата!" Костадин Паскалев смята, че Григорова последователно и безкомпромисно отстоява социалната справедливост. И се обяви за единна политика и единни кандидати. "Смятаме и вярвам, че тя ще работи за решаване на проблемите с градоустройството и презастрояването на столицата, за детски градини и училища, с градския транспорт, с предоставянето на качествени услуги на гражданите във всички сфери на компетентност на общината, за ефикасното използване на средствата", заяви той. И обеща да работят в общ екип за решаването на тези проблеми.

"Политическата десница е обединена срещу българската памет, смята той. Единният ляв блок може да предостави решения, които да възстановят достойнството на столичани. Нека го направим заедно", призова Паскалев.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог