Свързани новини

30.10.2019 16:46

При МРЗ режат 20% от детските надбавки

Видян 1805 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Родителите, чиито доходи са около минималната заплата, може да загубят една пета от сумата, която получават под формата на детски надбавки, съобщи bTV. Изменението може да следва от промените в закона за бюджета за 2020 г., които обсъди Националният съвет за тристранно сътрудничество.



Причината е, че минималната заплата се увеличава административно от 560 лв. на 610 лв. (8.9%), докато праговете за отпускане на помощта се замразяват на нивата от т.г. Така само заради това увеличение родители, получавали досега помощта в пълен размер, могат да се озоват в по-високодоходната група и помощта да им бъде намалена с 20%.
Според действащите правила, които не се планира да бъдат променени, месечната помощ за отглеждане на дете до завършване на средно образование, но не по-късно от 20-годишна възраст, се отпуска на семейства, чийто доход не е по-голям от 400 лв. месечно на член от семейството. Ако средният доход е по-висок, семейството получава 80% от помощта. В проектобюджета се запазва и размерът на детските надбавки. За едно дете сумата е 40 лв., за две деца - 90 лв. за три деца - 135 лв., за четири - 145 лв., а за всяко следващо сумата се увеличава с 20 лв.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.