Свързани новини

28.03.2021 18:55

През април ще има РНК ваксини

Видян 1478 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очаквам през април личните лекари да получат и РНК ваксини”, заяви пред БНР Богдан Кирилов, шеф на Изпълнителната агенция по лекарствата и член на ваксинационния щаб.


„В последните дни на март ще получим над 31 000 дози от Пфайзер, над 51 000 на Модерна, над 150 000 на АстраЗенека. През април се очакват общо най-малко 650 000 дози. През втората половина на април очакваме доставки и от Джонсън и Джонсън”, изброи той. Това е странно, защото другите в ЕС говорят за доставки още на 12-15 април, а не в края му. Кирилов посочи, че е възможно страната ни да получи ускорена доставка от Пфайзер и че постоянно се провеждат разговори с производителя за допълнителни количества, а компаниите постоянно актуализи-рат информацията за доставки.


„При актуализираните графици на доставките се очаква към юни да има осигурени дози за ваксиниране на общо 2,5 млн. българи“. Той обаче не уточни по 1 или по 2! „Има завишаване на интереса към ваксинирането".


 Той поясни, че страната ни е заявила дози като за 10-милионно население”.„Производителите са заложили клинични изпитвания за прилагане на ваксините на деца”, уточни Кирилов. И отново припомни, че ваксините не предпазват от заразяване, а от тежко протичане на болестта. Това, разбира се не е вярно - всъщност РНК дават 94-95% имунизация срещу К19 и 100% защита от зараза според FDA и ЕМА.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей