Ново скандално разделение между гражданите направи премиерът Николай Денков точно в деня на вота. „Хора, излезте и гласувайте! Ако не излезете вие, ще излязат другите”, каза той пред медиите, след като упражни правото си на глас в столичното Шесто ОУ Граф Игнатиев. С двусмисленото послание премиерът на ротация буквално сортира гласоподавателите на „хора” и „нехора”.

Свързани новини

06.11.2023 09:47

Премиерът раздели българите на „хора” и „други” според гласуването им

Видян 4377 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандално разделение между гражданите направи премиерът Николай Денков точно в деня на вота - нещо, което никой друг на този пост не си е позволявал. „Хора, излезте и гласувайте! Ако не излезете вие, ще излязат другите”, каза той пред медиите, след като упражни правото си на глас в столичното Шесто ОУ Граф Игнатиев. С това послание премиерът на ротация буквално сортира гласоподавателите на „хора” и „нехора”.


Това не е първото му подобно изказване от последните дни. В седмицата между двата тура от местните избори Денков вече раздели гражданите по плоската и черно-бяла  схема от типа „ние” и „те”, като го направи баш в Деня на народните будители. "През 1895 г. Алеко Константинов написва своята, за съжаление, все още актуална творба Бай Ганьо прави избори. Бъдещето на България зависи от това кой избор ще направим – дали ще следваме нашите будители, или примера на Бай Ганьо и Андрешко. Много се надявам да направим правилния избор", каза той преди дни.
Сега Денков без малко да не направи своя избор, тъй като първоначално не успя да гласува заради проблем с машината, която не издаде разписка. За негова радост след това устройството тръгна и той успя да упражни правото си вот.


"Тези проблеми, които виждаме са резултат от не добрата координация между институциите. Тук отговорността е особено на ЦИК", заяви пред журналисти министър-председателят в отговор на въпрос за машината, която го забави. Всъщност техническата готовност е подопечна на подчиненото му МЕУ и то отговаря за апаратите. "Като свършат изборите трябва да поставим въпроса как връщаме доверието в изборния процес. Независимо с хартия или с машина, важното е да се гласува", изтъкна той.
Денков отказа да коментира казуса около шефа на ДАНС Пламен Тончев. Напомняме, че часове преди края на предизборната кампания премиерът поиска оставката му. По време на брифинг в МС той обясни, че агенцията не се е справила с основната си дейност - премахване на рисковете пред изборния процес, а напротив - самата тя се е превърнала в проблем.


Егор Глазунов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.11.2023 10:29

    Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност.Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват------> gg.gg/ketobg

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева