13.06.2022 14:06

Премиерът: Рашков е стар, не реформира, ще го скрием в КПКОНПИ

Видян 1786 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Бойко Рашков е прекалено възрастен човек и не е в състояние да извърши реформата в МВР и не му стиска да уволни 7000 души полицаи. Затова ще го скрием в КПКОНПИ, защото той така или иначе е следовател по професия и там ще го използваме за някакви други неща", казал премиерът Кирил Петков на коалиционен съвет, на който останалите 3 партии в коалицията за първи път чули това предложение 6 дни, след като самият министър – председател отрече Рашков или друг да е кандидат на управляващите за антикорупционната комисия разкри пред БНТ депутатът Станислав Балабанов. А премиерът или информационната служба на кабинета не отрекоха това.

Атанас Славов от Демократична България, в потвърждение на горното, изрази несъгласие изобщо да се гласува нов шеф на КПКОНПИ, преди да е приет нов закон и правилник за работата на очевидно неефективния орган, който се използва само като бухалка срещу неудобни бизнесмени и политици. А самият му настоящ и.д. шеф, наследил Цацаров,  беше разкрит и то първо от 19 минути като един от проблемните по скандала със силно занижените цени на жилища Апартаментгейт.

Според конституционалистите, какъвто е Славов, но също и според доц. Киселова изработеният текст за реформи в КПКОНПИ е взет от ГЕРБ, като са направени промени, които допълнително влошават качеството му от ПП с решаващата воля на авторката на друг скандален проект – Закон за довършване на ограбената магистрала Лена Бориславова и вицепремиера Асен Василев. Някои поправки юристите направо определят като напълно неприемливи, понеже били едва ли не „профашистки”.

Напомняме, че точно за година и месец на поста Бойко Рашков обяви много разследвания, но не доведе нито едно поне до съд. Най-големият им общ провал с премиера беше 24-часовият арест на Бойко Борисов и неговия пиар Севделина Арнаудова без каквито и да било подготвени материали, който се превърна в международно оповестено фиаско и показа несериозния характер на иначе декларираната борба с престъпността и корупцията.



В същото време не само битовата, но и организираната престъпност отново избуяха със страшна сила, а личните наблюдения на 19 минути показват, че МВР категорично бездейства дори по лесни за проследяване и разгадаване престъпления. Ето и конкретен пример в отделен текст към този.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец