Нелепото лого Кабинет Денков, което лепнаха дори на снимката от пристигането на Зеленский, сякаш става въпрос за зъболекарски или примерно психоаналитичен кабинет, не за правителство, не е само!

Свързани новини

07.07.2023 11:10

Премиерът иска да го пишат задължително "акад." като във вица, титлата "академик" носи над 7 бона месечно пожизнено

Видян 2600 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Нелепото лого Кабинет Денков, което лепнаха дори на снимката от пристигането на Зеленский, сякаш става въпрос за зъболекарски или примерно психоаналитичен кабинет, не за правителство, не е само! 19 минути научи от източници от Дондуков 1 за още една подобна забавна история от Министерския съвет. Оказва се, че премиерът Денков устно е разпоредил всички документи в администрацията, които го споменават по някакъв начин, да съдържат задължително "акад". пред името му. При обръщение към него от подчинените му чиновници гласно, те също са принудени вместо "господин", да го наричат "академик Денков". Нещо като вица: "Академик малкото Ви име ли е"?

Напомняме, че Денков произведе сам себе си в академик, докато беше ресорен министър на образованието, назначен от президента Радев. Той е професор по сапуните и пяната. Както неотдавна писахме, катедрата му в СУ, където той продължава да бъде професор, беше наследена от неговата спътница в живота Славка, бивша негова асистентка, която пък взе на работа в държавния Софийски университет в подчиненото си подразделение и своята дъщеря. Още по-интересното е, че премиерското семейство има и частна фирма, която се занимава точно с тази дейност - сапуни и пени, успоредно с държавна работа.

Напомняме също, че титлата "академик" носи на своя притежател ДОЖИВОТНО по 1 депутатска заплата. Миналото тримесечие тя беше 6400 лв., от 1 юли ще бъде още по-висока, защото тя се вдига на база средната заплата в държавния сектор. В новия бюджет чиновниците ще получат още 10% увеличение и така академичната титла ще носи на Денков още около 7500 лв. месечно.


Припомняме, че при соца и до 2008 г. академиците получаваха само добавка към заплатите или пенсиите си. До 1997 г. тя беше в размер на 120 лв. При соца, когато науката ни беше във форма, а БАН не беше разорявана с 6 млн.лв. годишно, които без друго няма, само за парите на академиците, това беше същото като добавката за звание "народен" (артист, художник).


В задачата се пита, ако сега носителите на специални пенсии за заслуги към културата вземат по 700 лв. и то само към пенсиите, защо академиците са оценени десет пъти по-високо от тях.


Същото могат да попитат и учените и служителите в БАН, които се разписват срещу мизерни месечни заплати, най-близки до минималната за страната. А вършат работата на академиците.



 Мария Пенчева


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Доктор 19.08.2023 00:51

    Боклук, с изглед на гризач и поведение на мекотело. Медиен продукт на кръга Капитал.

  • 005 Anonimen 08.07.2023 16:56

    това болно мозъче се е натровило със сапуни и сега трови държавата , освен това я ограбва "академично", ами той гледа как профаните забогатяха с кражби и е измислил кондика, събраха се крадци, убийци, психопати в управлението на обеднялата ни държавица

  • 004 Anonimen 07.07.2023 20:18

    Педалче кирливо! Той доказва ,че дибила може да бъде и академик!

  • 003 Anonimen 07.07.2023 19:36

    Лизач!

  • 002 Аман от уродляци! 07.07.2023 12:00

    Да добавят и Академик Сапунджиев.Ум не ми побира откъде го измъкнаха този плъх да ни представя пред света.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни