Свързани новини

30.05.2013 16:46

Прехвърлят ГДБОП в ДАНС

Видян 1400 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със седем гласа "за", нито един против и въздържал се, временната правна комисия прие на първо четене проекта за изменение и допълнение на Закона за Държавна агенция "Национална сигурност." Той беше представен от председателя на комисията Христо Бисеров (ДПС), като "първа стъпка" в реформата на сектора за сигурност. Той обясни, че основната цел на промените, които механично прехвърлят ГДБОП в ДАНС, е да се преустанови концентрацията на власт в един човек - силовия вицепремиер. Бисеров обясни, че ГДБОП ще бъде трансформирана в ДАНС с всички активи, пасиви, личен състав и служебни правоотношения, а впоследствие ще бъде "премодулирана." В полза на проекта се изказаха още Павел Шопов от "Атака", който коментира, че ГДБОП "не само не вършеше работата си, а правеше точно обратното - вместо да се бори с престъпността, тя генерираше престъпност."


Младен Червеняков от БСП каза, че МВР трябва да се разтовари от функциите, с които е обрасла, но в същото време законопроектът на практика променя "философията" на ДАНС, която от информационно-аналитична става разследваща. Според него тези промени трябва да са само началото, а през следващите дни и месеци да последват нови проекти, защото реформите трябва да се правят в началото на мандата, за да може да се усетят към края.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей