„Броят на комисиите е доста завишен. Правят се често, за да се намери работа на някой депутат. Това е изключително непрактично”, посочи Тошко Йорданов от ИТН.

Свързани новини

26.04.2023 14:14

Предложението за промяна в името на Комисията за младежта и спорта скара депутатите

Видян 448 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Първи редовен пленарен ден на депутатите след срещата на лидерите на двете най-големи парламентарни групи. На дневен ред е правилникът за работата на Народното събрание, но и предстоящите срещи на ръководството на ГЕРБ-СДС с останалите политически лидери в парламента.

Първоначално изглеждаше, че има съгласие броят на комисиите да се запази на 25, какъвто беше и в предходния парламент. Но след предложение за промяна в името на една от тях се стигна до спорове, обидни и нецензурни епитети и почти до физически сблъсъци.

Предложението за промяна в името на Комисията за младежта и спорта скара депутатите още в началото. „Предлагаме  да се добави и „семейството" в името”, заяви Никола Минчев от ПП-ДБ, предаде Нова тв.

„Броят на комисиите е доста завишен. Правят се често, за да се намери работа на някой депутат. Това е изключително непрактично”, посочи Тошко Йорданов от ИТН.

„Искате да заложите нова комисия, за да угодите на поредното НПО”, подчерта от парламентарната трибуна Цончо Ганев от „Възраждане”.

„Не знам „Възраждане” кога са против НПО-тата и кога ги дразнят? Когато жената на Копейката усвоява пари с НПО-та от лоши западни компании, или по принцип не им харесват НПО-тата?”, попита Явор Божанков, ПП-ДБ.

„Не бива да позволявате на пропаднали субекти да определят начина, по който функционира НС”, подчерта председателят на „Възраждане” Костадин Костадинов.

"Моля да не се позволява простащината на "Доносническа България" да определя начина, по който звучи в обществото Народното събрание. Имаше балкон с деца тук, които слушаха простащини от един простак. От един типичен доносник. И всичко това не носи нищо полезно за нашата страна", обяви Костадинов

От "Демократична България" обърнаха внимание на Костадинов, че не желаят да бъдат наричани "Доносническа България" - термин, който широко се използва от представители на "Възраждане" в публичното пространство.

"Езикът ви е неприемлив в публичното пространство и вие разчитате на това, че ние се стремим  да се държим цивилизовано и възпитано към вас", подчертаха от "Демократична България".

„Аз имам безкрайно въображение. Винаги мога да ви назова Коцето Късоп**ков - човек, който пише с къси букви”, подчерта от парламентарната трибуна Искрен Митев от ПП-ДБ.

„Г-н председател, ако вие не изхвърлите тази утайка от парламента, ще изхвърлим утайката ние”, контрира Костадинов.

Заради нецензурно изказване залата се стигна почти до физически сблъсъци.

За да успокои залата, се наложи председателят да обяви почивка. След нея и „Възраждане”, и ПП-ДБ получиха наказание „забележка”.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец