Относно службите за сигурност и евентуалното сливане на Военно разузнаване и Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), Нинова посочи, че коментарите, направени и от правителството, и от президента, нарушават демократичния правов принцип: власт – власт възпира.

Свързани новини

13.09.2023 12:09

Предложението на Паси за Конституцията е абсурдно: Нинова

Видян 1132 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП не дава и един глас за промени в Конституцията. Това обяви пред журналисти в парламента лидерът на левицата и председател на парламентарната група (ПГ) на „БСП за България“ Корнелия Нинова.

Тя коментира, че предложенията, които са получили, касаят смяната на националния празник, което за БСП е "червена линия", двойното гражданство и възможността на хора с двойно гражданство да заемат политически постове.

Получихме и новото предложение или идея на г-н Паси в Конституцията да бъде записано, че членството ни в Европейския съюз и НАТО не може да бъде подлагано на референдум, което е абсурдно. През Конституцията да забраниш на народа да се произнася по такива важни въпроси за нас е абсолютно неприемливо, коментира Нинова.

    На този етап не подкрепяме тези промени в Конституцията. Припомням ви, че сме търсени за такива разговори по бързата процедура, защото нашите гласове са необходими за тези 180 гласа, с които бързо могат да минат промените в Конституцията. Не даваме и един глас за тези промени, заяви Нинова.

Относно службите за сигурност и евентуалното сливане на Военно разузнаване и Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), Нинова посочи, че коментарите, направени и от правителството, и от президента, нарушават демократичния правов принцип: власт – власт възпира.

Президентът, назначавайки служебния кабинет, си предложи сам шефове на служби и сам си ги назначи. Това е нарушаване на основен принцип на демократичната и правова държава. Управляващите също искат да изземат функциите на президента, който и да е президентът. Нито едното, нито другото не е добро. Просто в момента си мерят силите, кой да овладее службите и кой да ги ползва за политически, лични или други цели, коментира Нинова.

По думите ѝ е абсурдно, че и двете страни се замерят с посолството. Едните казват – нашите хора за службите са съгласувани с посолството, президентът казва – сегашното ръководство на ДАНС е наградено от САЩ и от посолството. "И двете страни демонстрират отказ от национален суверенитет. Аз съм сигурна, че американските ни партньори не са доволни от това, че вътрешни кални борби се решават през американското посолство. Така че, да вземат и двете страни да спрат, да седнем и да помислим разумен вариант", апелира Нинова.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.09.2023 00:23

    те ако можеха да мислят, но не могат, мисленето е ориентирано само към собствения джоб, сега ислямистът тагарев иска да овладее всички важни служби и да ги ориентира към ислямските интереси, раята само да слугува както преди 1878 годинаи и да ходи за гъби или в Гърция когато има избори, за съжаление алчността се комбинира с късогледство спрямо националните интереси, на драгото посолство му е хубаво от апатията на народните маси и предателството на наследниците на получателите на червените куфарчета, крият се в миша дупка, не гласуват и ако могат се изнизват към чужбина или като василчо шивачето тичат първи на слугинажа

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион