Съпредседателят на ПП видя и положителни неща в продължилото 3 дни първо заседание на НС.

Свързани новини

23.10.2022 20:10

Пред България има 3 големи риска: Петков

Видян 2740 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Три са големите рискове пред България, според съпредседателя на ПП Кирил Петков. В предаването „На фокус” той посочи кои са те.

„Единият е да се върнем към хартиената бюлетина и измамите. Вторият е ако има следващи избори, националистически позиции на партии като „Възраждане” да дадат още по-голям тласък на България към странни стратегии като референдуми за членството ни в ЕС. Третият риск е тази теза за  президентската република. Ако сега имахме президентска република, щяхме да имаме човек като Бойко Борисов да управлява следващите 4 години. Такава концентрация на власт и излизане от парламентарната република е огромен риск за България”, заяви Петков.

„Безпринципни коалиции от нас да не се очакват. Ще подкрепим 16-те политики, които сме заявили, който и да ги предложи в този парламент”, допълни Петков. И подчерта:

„Това, което казахме на г-н Плевнелиев, ще го кажем и на г-н Радев – ние ще участваме в разговори с всички политически сили на база тези 16 политики, няма да участваме в разговори за безпринципни коалиции. Ние сме много предвидими. Няма как да има правителство на национално съгласие и да има правителство с ГЕРБ и ДПС”, каза Петков.

Той критикува избора на Вежди Рашидов за председател на НС. „Той ще бъде там като фасада. Не можахме да стигнем до решение за човек, който наистина да изпълни тази роля”, каза Петков.

Съпредседателят на ПП видя и положителни неща в продължилото 3 дни първо заседание на НС.

„Първият ден реториката беше много изострена, на втория ден поне направихме един културен начин на диалог в парламента, тоест тезите можеха да се изговарят без директни обиди. Може би осъзнаха, че със силово говорене нищо няма да се промени”, каза Петков.

За него по-добър вариант за избора на председател на НС, би бил кандидатура на ДБ, която да се подкрепи от ПП, ГЕРБ и БСП.

„Това решение вече го взехме, добре, няма смисъл да го говорим отново и отново”, каза Петков. И изказа притеснение от взимане на поредица от грешни решения. Такова, според него, би било връщането на хартиената бюлетина.

„Ако сега се направи същата тази координирана група от петък, реши да подкрепи хартиената бюлетина, това за мен ще е безпринципност. Ако има поредица от такива решения, ние няма как да правим нещо заедно с БСП”, каза Петков.

Съпредседателят на ПП поиска да се спре да се говори за политики, а да се говори за спазени обещания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Малко забавна безпристрастна статистика 24.10.2022 03:39

    За всичките до сегашни 100 български правителства и вече и 48 Народни Събрания, а това прави над 12,000 български политици, само ЕДИН ЕДИНСТВЕН, които има богата политическа дейност, бил и депутат, а през 1908 г.и министър на търговията и земеделието, през 1918 г.и на финансийте, а по-късно е бил и два пъти премиер и се казва Андрей Ляпчев. Единственият достоен МЪЖ от 12,000 български политици, който е оставил времено политическата си кариера и е отишъл между 1912 и 1913 като доброволец и участник в Балканската Война. До 1944 г. и други почтени български политици, но никой не е отишал лично доброволец,освен Андрей Ляпчев, да защитава родината си лично, като редовен обикновен войник, а некато щабен "плъх", през 1913 се уволнява с чин младши подофицер, т.е старшина или старши сержант. За близки времена само трима политици не се "облажиха" от политиката.Това са Иван Башев, Ренета Инджова и Жан Виденов! 3 от 12,000, това в проценти прави около 0,0004% почтени български политици и 0.00012% ДОСТОЙНИ доброволци.

  • 001 Средностатистическа пийпълометрична бройка 24.10.2022 02:53

    Петков умишлено и подвеждащо греши и за трите "голями" рискове , които излага. Истинската заплаха за България са самите "политици", включително самия Петков, които вместо съвестно и достойно да управляват България, вече 32 години напълно умишлено и злонамерено я разрушаваха, чрез съсипването на всички фундаментални бази и свери на държавата, на икономиката, на образователната и на здравната ни системи, а предишните преди ПП, т.н. ОПГ ГЕПИ обираха цели 12 години българската държава до шушка по всички възможни направления,а това продължава и в момента!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог