Свързани новини

10.11.2014 15:35

Правителството внася нов вариант за актуализация на бюджета

Видян 1176 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството ще предложи нов вариант за актуализация на бюджета. Внесеният от служебния кабинет проект ще бъде оттеглен.


Министърът на финансите Владислав Горанов кани утре представители на социалните партньори, за да обсъдят новия вариант за актуализация, съобщи БНР.


В мотивите, с които се оттегля внесената актуализация, се подчертава, че надграждането ще е в две посоки - фискална консолидация и допълнителни законови промени в контекста на отнетия лиценз на КТБ.


С новия законопроект ще се направи усилие да се свие прогнозирания дефицит. Прогнозите за неизпълнение на приходите по държавния бюджет се очертават в размер на 1,61 млрд. лева, което е 1,3 процента от прогнозирания брутен вътрешен продукт. Признава се съществуването на натиск при разходите в някои бюджетни системи, което изисква и осигуряването на допълнителен ресурс, за да не се позволи възникването на нови просрочени задължения в края на годината.


Като най-сериозен е посочен проблемът с недостига в МВР. Анализът сочи, че не съществува възможност за оптимизиране и ограничаване на разходите на ведомството, с което да се посрещне очертаващия се недостиг. Необходимият допълнителен ресурс за издръжка на системата за тази година е 125 700 милиона лева, от които 110 милиона лева за разходи за персонал.


Недостигът при финансирането на социални плащания по бюджета на социалното министерство е 50 милиона лева, от които 36 милиона лева за помощи за домакинствата, програми за заетост, гарантиране и изплащане на социални помощи в системата на социалното подпомагане.


За здравното министерство трябват 24 милиона лева, за регионалното над 16 милиона лева, също толкова и в земеделското ведомство.


По бюджета на ВСС липсват 10 милиона лева, а в правосъдното министерство още 5 милиона лева.


На базата на извършения анализ от новото правителство, сумата за необходимия допълнителен ресурс за финансиране на недостиг в бюджетните системи, с най-големи проблеми, е намален с над 50 милиона лева спрямо плановете на служебния кабинет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак