ППДБ води в София, ГЕРБ - навсякъде без Русе и Кърджали, взема Бургас и Ст.Загора от раз
01/02

Свързани новини

29.10.2023 18:30

ППДБ води в София, ГЕРБ - навсякъде без Русе и Кърджали, взема Бургас и Ст.Загора от раз

Видян 1875 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандалът с машините за гласуване повлия на изборите единствено в София. Според данните от екзит-половете към 17 часа, които бяха последните публикувани резултатите на кандидата на ППДБ Васил Терзиев се качиха много над очакваните според социологическите прогнози и достигнаха 35-39% със сходни проценти за листата за общински съвет.


Основната битка беше за второто място на балотажа. Ако до него достигне Ваня Григорова, която имаше сходни проценти с Антон Хекимян – 18-23%, според различните агенции, ще бъде по-интересен, защото иначе обявената още сутринта от Борисов продължаваща Сглобка ще стане факт и в СОС, и за кметското място.



Което най-вероятно означава Васил Терзиев да стане кмет, но решаващата роля за разпределението на парите на града да остане в ГЕРБ, който ще поеме общинския съвет. Тоест, ще се окажат верни слуховете за предварителната договорка между управляващите в Сглобката на правителството партии.


Ако местна некоалиция не бъде постигната, ГЕРБ може да обедини около себе си останалите партии, които влизат в СОС, никоя от които не е в добри отношения с ППДБ, особено пък след вълненията от петък и събота покрай машините и цялата игра на кодове, забъркана от пряко подчинената на премиера Денков де юре и де факто ДАНС.


Партията на Борисов води навсякъде другаде в областните градове, като в доста от тях ППДБ дори не отива на балотаж.


От големите центрове екзитполовете даваха традицонна победа още от първи тур в Бургас и в Стара Загора за ГЕРБ. Изключение, също по традиция прави Кърджали, където ДПС печели от първи тур с нов кандидат. И Русе, където води Пенчо Милков - ексдепутат от БСП, а любимката на 19 минути Рена Стефанова остава далеч от балотажа поне според екзитполовете и ще трябва да подкрепи с патрона си Ник Събев – Еконтий ГЕРБ.



Пламен Валентинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион