Не беше постигнато съгласие обаче за въвеждане на необлагаем минимум и увеличаване на данък печалба, за да се компенсира политиката по доходите, за което настояват синдикатите:

Свързани новини

10.11.2022 13:31

ПП подкрепи увеличение на мин. заплата на 860 лв. на среща със синдикатите

Видян 557 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Минималната работна заплата да се увеличи от 710 лева на 860 лв. Около това становище се обединиха "Продължаваме промяната" и двата най-големи синдикати в страната КНСБ и КТ "Подкрепа" на среща в Народното събрание, предаде БНР.

Бившият премиер Кирил Петков аргументира позицията си:

""Истината е, че 710 лв. минимална работна заплата, ако трябва да остане тази сума до следващия юни, това би било пагубно за много хора. То не е въпрос само на преференции. Така че много се радвам, че и вие виждате, че и макрорамката трябва да се актуализира. Много хубав анализ бяхте направили как всяка година Министерството на финансите подценява икономическия растеж, инфлацията и реално подценява приходите. И това в момента, когато инфлацията вече в двуцифрено число, това подценяване вече става мащабно".

Не беше постигнато съгласие обаче за въвеждане на необлагаем минимум и увеличаване на данък печалба, за да се компенсира политиката по доходите, за което настояват синдикатите:

Любослав Костов от КНСБ коментира:

"Аз така го тълкувам - за изтребители, ако решим да взимаме, ще има пари, ама за политика по доходите, която да компенсира инфлацията извънреден разход Министерският съвет не може да прави с постановление. Това е една несправедливост, трябва да я спрем и то със задна дата, защото вече се натрупа доста и напрежението е огромно, знаете утре ще правим протест".

Според бившия финансов министър Асен Василев това означава промяна на данъчната система - от плосък данък в прогресивно облагане, което е неприемливо за тях. От ПП поискаха подкрепа за искането им служебното правителство да внесе нов бюджет за следващата година.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион