„Пожар е изпепелил покрива на сграда на ул. Иван Асен II. Благодарение на светкавичната реакция на пожарникарите, огнената стихия е била потушена, а живеещите в близост - евакуирани. За щастие няма пострадали, но са нанесени сериозни материални щети”, съобщи шефът на Столичния общински съвет Георги Георгиев

Свързани новини

30.05.2022 14:42

Пожар изпепели покрива на държавна сграда на ул. Иван Асен II, София я иска за градина

Видян 1425 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



„Пожар е изпепелил покрива на сграда на ул. Иван Асен II. Благодарение на светкавичната реакция на пожарникарите, огнената стихия е била потушена, а живеещите в близост - евакуирани. За щастие няма пострадали, но са нанесени сериозни материални щети”, съобщи шефът на Столичния общински съвет Георги Георгиев.



По-важно е, че всяко зло може да се обърне за добро, макар да е много интересно, че пожарът лумва 2 дни след решението на местния парламент да поиска зданието от държавата, за да го използва за детска градина:




„Тази сграда, която е собственост на държавата, от години стои празна. Затова на 12 май в общинския съвет взехме решение, с което делегирахме на районния кмет на Средец право да поиска от областния управител предоставянето й за управление на общината. Решихме също и сградата да бъде преустроена във филиал на Детска градина №18 Детски свят - за две допълнителни яслени групи.




Решението е влязло в сила в четвъртък, 26 май, и вече се изпълнява.




Тази сутрин говорих с областния управител на София Иван Кючуков и той потвърди становището си - че ще предостави имота на общината незабавно след влизане в сила на решението ни, както и че очаква от районния кмет да внесе нужната документация. Чух се и с колегата Трайчо Трайков, който ме увери, че през следващата седмица ще депозира искането, за което му благодаря.




Желанието и усилията на всички ни е въпросът да се придвижи максимално бързо, за да може да използваме летния сезон за ремонт на сградата.




Ще следя лично развитието на казуса и, разбира се, при необходимост ще окажа съдействие в рамките на своите правомощия”, добавя председателят на градския парламент на София.


Наталия Каменова



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв