Свързани новини

18.07.2018 16:13

Порожанов: Ще увеличим помощта де минимис на 15 лв.

Видян 1607 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще увеличим помощта де минимис за овцевъдите и козевъдите на 15 лв., премиерът Борисов обеща да получим допълнителни средства. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов след среща с представители на протестиращите животновъди, предаде Фокус.


Порожанов посочи, че разговорът с представители на протестиращите и премиера Бойко Борисов е бил дълъг. „Исканията за оставки ще бъдат удовлетворени – това е подписано в споразумението. По отношение на искането за „де минимис“, което към момента е 7 лв., получих уверение от премиера, че наесен ще получим допълнителни средства, така че на този етап с наши разчети, които имаме по бюджета на нашето министерство, ще можем да го увеличим на 15 лв., но не и на 20 лв., тъй като става голямо за възможност за изплащане. Това, което беше свързано с наредбата – ще се направи анализ от гледна точка на производители, които не са успели да получат плащания по обвързаното, и след анализа ще заложим средства в бюджета за 2019 г.“, обясни министърът.


 След срещата в Министерския съвет председателят на НОКА Симеон Караколев обяви пред журналисти, че исканията им са удовлетворени и протестът приключва.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог