Полицията е видял кола да кара в насрещното пътно платно по магистрала Тракия

Свързани новини

18.02.2022 14:41

Полицаи преследваха 3 км. 72-годишен, карал в насрещното

Видян 1259 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Тежък пътен инцидент е бил предотвратен днес сутринта, след като патрул на полицията е видял кола да кара в насрещното пътно платно по магистрала "Тракия", съобщават от ОД на МВР в Пазарджик.




Случката е станала в района на 69-и километър на магистрала "Тракия". Екип на полицията от Пазарджик, при рутинен обход, спрели за проверка лек автомобил, който се движел в посока София.




Докато траела проверката, органите на реда забелязали в съседното платно по посока за Бургас в скоростната лента бързо движещ се автомобил "Фиат", но в насрещното движение.




Униформените действали светкавично, включили светлинната и звукова сигнализация на служебния автомобил и започнали да шофират успоредно с леката кола, като подавали знаци на водача да спре.




След близо три километра автомобилът бил спрян, но се намирал в скоростната лента на трасето за Бургас. Тогава двамата униформени буквално за минути преустановили цялото движение на леки и товарни автомобили в платното, за да преместят движещото се насреща возило в безопасната аварийна лента.




Оказало се, че зад волана бил 72-годишен мъж, който е от плевенското село Санадиново, но до момента живеел в брациговското село Бяга.




Мъжът бил дезориентиран, не могъл да даде смислено обяснение защо управлява колата си в насрещното движение на изключително натоварената автомагистрала "Тракия".




Водачът е правоспособен, тестван с дрегер, а пробата му е отрицателна.




Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата, а той и колата били предадени на негови близки, които да го приберат обратно в къщи.


  Снимка: БНТ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби