Свързани новини

04.10.2020 09:43

Подлъга ли ни Китай с К19 мерките?

Видян 11335 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

                 Китайската икономика вече расте, а всички останали се сриват. Затова прочетете този коментар, преведен от сайта на бТВ:


„Публикация в изданието tabletmag с автор адвоката Майкъл П. Сенгер обяснява в подробности защо Китайската комунистическа партия е направила всичко възможно, за да убеди Запада в ефективността на националната изолация.


Тезата му е категорична - Пекин подтиква целия останал свят към икономическо самоубийство с лансирането на прекомерно тежки противоепидемични мерки, докато на свой ред се готви да се възползва от пренареждането на пъзела на геополитическо равнище.


В края на декември миналата година вече печално известният д-р Ли Уенлианг, който първи съобщил за появата на нов вирус подобен на SARS, предупреждава приятелите си да се пазят от видимо болни хора. Неговите призиви бяха масово разпространени в китайските социални мрежи и предизвикаха масова паника и гняв срещу Китайската комунистическа партия и нейното бездействие.


В началото на януари Си Дзинпин нарежда цялостното затваряне на китайската провинция Хубей с обяснението, че това е единственият начин да се справят със заразата от COVID-19. Първата карантина на над 57 млн. души става факт.


Не липсват критики от западни наблюдатели. Според защитници на човешките права карантината е още един начин тоталитарният режим в Китай да репресира и следи гражданите си.


От СЗО първоначално са скептично настроени към ефекта от тази карантина. Макар скептицизма, страната е хвалена за бързата и безпрецедентна реакция срещу непознатата болест.


Шест дни по-късно ефект от масовата изолация все още няма, но в западните медии и социални мрежи започват да се появяват внимателно подбрани видеоклипове и информации какво всъщност се случва на територията на Хубей.


В социалните мрежи се разпространяват видеоклипове, които показват ситуацията в провинцията подобно на сериалите Живите мъртви.


Междувременно в Китай регистрират успех – до 19 март карантината е елиминирала всички местни случаи.


Резултатите от карантината в Ухан са последвани от бурни овации от научната и медицинска общност по цял свят. От СЗО възхваляват реакцията на страната. „Безкомпромисният и нефармацевтичен метод на Китай да ограничи заразата от COVID-19 дава сериозни уроци как трябва да подходим към заразата по цял свят“, пишат от организацията в доклад.


Тяхната оценка е препечатана от редица влиятелни медии като Ню Йорк таймс, създавайки всеобщо одобрение към масовите карантини.


Втората страна, възприела метода на превенция с масовата карантина е Италия, която се стреми за по-близки икономически връзки с Китай. Публикации, които убеждават италианците, а и целия свят в ефективността на карантината се появяват изключително бързо в социалните мрежи. Много често - от ботове и тролове.

 


Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 29.10.2020 13:53

    Да, китайските комунисти подадоха едно локумче на западняците, и малоумните им лидери го захапаха без да мислят. И още не са започнали да мислят!

  • 002 Anonimen 04.10.2020 23:47

    интересно четиво,но не става ясно защо в Китай няма втора вълна.А може би сега,черпейки опит от китайците,правителствата удобно налагат диктатура с надеждата по-лесно да се справят с икономическия колапс.И какво значи"източник бтв"?Може да е написано от трол.

  • 001 Anonimen 04.10.2020 10:47

    Много точен анализ.Сякаш сега се събуждаме оттози унес.Съспахме се сами.Да,дръпнатите очички ни надхитриха.Тяхната икономика въобще не пострада,на останалия свят се "самоуби" иконоически.никога повече карантира,разбирате ли?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби