Колегите от ГЕРБ казаха, че ще го обмислят внимателно. Политиките, по които имаме единомислие, нека да ги реализираме заедно”, допълни Атанасов.

Свързани новини

13.04.2023 09:47

Подкрепа се търси, не се дава на тепсия: Атанас Атанасов

Видян 414 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От ПП-ДБ са готови на преговори с ГЕРБ, за да излезе България от политическата криза. Няма обаче да направят компромис хора в правителството да бъдат „инсталирани” от Бойко Борисов. Такова мнение изрази в студиото на „Здравей, България” Атанас Атанасов, съпредседател на ПГ на ПП-ДБ. Според него би могло да се потърси формула министрите да са чисти експерти.

„В политиката подкрепата се търси, не се носи на тепсия. Аз съм „за” мирното съвместно съществуване, което предлагат от ГЕРБ, но не можем да забравим корупционните схеми през последните 12 години. ГЕРБ и ДПС имат резервно мнозинство, но не искат да го използват. Искат ПП-ДБ да подкрепи техния избор за председател на Народното събрание. Минаха 10 дни от изборите, но никой не ни е търсил за каквито и да е елементарни консултации по отношение на организацията на работата на НС.


Ако има някой, който най-много пречи за това се създаде мнозинство, това е Бойко Борисов. Вчера най-после на председателски съвет ГЕРБ чуха какво им казах - че трябва да потърсят подкрепа. След това следобед поискаха среща. На нея бяхме помолени да потърсим механизъм на мирно съвместно съществуване. Това е хубаво. Беше чут нашият призив и предложение за ротация на председателите на НС. Колегите от ГЕРБ казаха, че ще го обмислят внимателно. Политиките, по които имаме единомислие, нека да ги реализираме заедно”, допълни Атанасов.  

По думите му е много важно работата на парламента да започне и да се гласуват законопроектите.  Атанасов коментира, че разликата между първия и втория на изборите е почти равна на недействителните бюлетини.

„Най-ярката връзка в България между задкулисието и политическия живот се казва Бойко Борисов. Не може той да кадрува правителство, предлагано от нас”, допълни Атанасов.

Депутатът от ПП-ДБ атакува и служебното правителство.

„Трябва да се сложи край на служебната власт. Внимателно слушах всички речи вчера. Корнелия Нинова извади факти за корупционни схеми от служебното правителство, което е безконтролно. Президентът да се прибира в президентството”, каза той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак