Свързани новини

02.09.2021 13:52

По трасето Самоков-София не се работи от месец май

Видян 1042 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пътят София-Самоков е изключително натоварен във всички сезони, но не е основно ремонтиран повече от 30 г. През май започва ремонт на 18 км от трасето. Част от старата настилка даже е премахната, но техниката си тръгва.


Местните се притесняват, че лятото си отива, а лошото време ще направят трасето невъзможно за преминаване. „В Пасарел, където живеем, няма лекар, няма аптека, работим в София, имаме малки деца. По два пъти на ден го минаваме. И си чупим колите, разбира се“, сподели засегнат шофьор, предаде бТВ.


В сервиза на Виктор Николов, който се намира пътя за Самоков и Боровец непрекъснато спират пострадали от изровеното шосе. По думите му все по-често има клиенти със срязани гуми или счупена ходова част.


Започнатият, но изоставен ремонт започва от стената на язовир „Искър“ и стига до Кокаляне. Екипът ни се свърза по телефона с фирмата, която поддържа и ремонтира пътя, но от там отказаха интервю.


„Знаем за хората. На вас, ако са ви се обаждали 5 пъти, на нас са ни се обаждали 500 пъти. В АПИ трябва да питате. Не можем ние да кажем АПИ кога ще намери пари“, посочиха от там.


От Агенция „Пътна инфраструктура“ отговориха писмено на въпросите ни, като заявиха, че ремонтът на пътя не е спирал. В сряда, 1 септември, АПИ заявиха за bTV, че от днес ремонтът ще продължи. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева