Свързани новини

02.12.2013 15:28

Плевнелиев назначи протестър в правния си съвет

Видян 2429 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Росен Плевнелиев назначи доц. д-р Кристиан Таков за член на Правния съвет на държавния глава, съобщи BPost.

Таков е доцент по гражданско, семейно и търговско право в Юридическия факултет на СУ "Климент Охридски" и е един от най-активните в подкрепа на протестите преподаватели.

Той разкритикува остро и решението на Конституционния съд за връщането на Делян Пеевски като депутат, а негова реч пред "ранобудните студенти" събра голяма популярност.

Кристиан Таков e роден на 7 ноември 1965 г. в София. Възпитаник е на Юридическия факултет на Софийския университет "Свети Климент Охридски. Специализира в Хамбург, има квалификации по реторика и интелектуална собственост.

От 1992 г. Кристиан Таков е редовен асистент, а от 1998 г. е главен асистент по гражданско, семейно и търговско право. През 1998 г. получава образователната и научна степен "доктор по право", а от 2009 г. е доцент по гражданско, семейно и търговско право в Юридическия факултет на СУ. Участвал е в разрешаването на стотици дела в Арбитражния съд при БТПП в София, а от 2009 г. е член на Президиума на съда.

Има експертен опит при изработването на програми за сближаване на българското законодателството с директивите на ЕИО и ЕС. Участва в различни организации за правно сътрудничество, има разработки в областта на правната регулация на корупцията, правата на потребителя, сделките, капиталовия пазар, ценните книги, продажбата и приватизацията на предприятия и други. Владее немски, английски, френски, руски, ползва латински език.

Другите членове на Правния съвет на държавния глава са проф. д-р Благой Видин, проф. д-р Дарина Зиновиева, проф. д-р Екатерина Матеева, доц. д-р Маргарита Златарева,  проф. д-р Маргарита Чинова, проф. д-р Мариана Карагьозова – Финкова, проф. дпн Нели Огнянова и д-р Нина Милкова Гевренова. В същото време вече 9 месеца президентът е без съветници по национална сигурност при кризите в Сирия и Украйна, а от 6 е и без военен съветник.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби