Шиф често е критикувал криптовалутите, като е твърдял, че биткойнът е огромен спекулативен балон, който ще се спука, а хората, които го купуват сега, ще останат с безполезен актив

Свързани новини

03.01.2023 18:00

Питър Шиф предупреди за "изчезването на криптовалутите"

Видян 4679 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Криптовалутите нямат стойност и инвеститорите трябва да продадат цифровите си активи, преди да са станали безполезни, предлага известният криптоскептик Питър Шиф.

Тъй като икономистите алармират за така наречената "крипто зима" на фона на огромния спад в стойността на дигиталните монети след срива на борсата FTX, Шиф настоява, че това не е точен термин за описание на ситуацията.

"Това не е #крипто зима. Това означава, че идва пролет. Това не е и ледников период за криптовалутите, тъй като дори той приключи след няколко милиона години", написа в Twitter главният изпълнителен директор и главен глобален стратег на Euro Pacific Capital. "Това е крипто изчезване. "


Ветеранът брокер и ентусиаст на златото също така спомена, че кюлчетата "ще се издигнат отново, за да оглавят нова порода криптовалути, обезпечени с активи"

Шиф често е критикувал криптовалутите, като е твърдял, че биткойнът е огромен спекулативен балон, който ще се спука, а хората, които го купуват сега, ще останат с безполезен актив. През февруари той предупреди, че водещите криптовалути може да загубят цялата си стойност до края на годината.

Когато през 2021 г. биткойнът достигна 50 000 долара за токен, Шиф заяви, че "макар да е възможно временно движение нагоре до 100 хил. долара, постоянното движение надолу до нула е неизбежно".



Биткойнът потъна с около 75%, откакто през ноември 2021 г. достигна историческия си връх от близо 69 000 долара, а стойността на целия пазар на криптовалути намаля с над 2 трилиона долара. Сривът на FTX, една от най-големите борси за криптовалути в света, през миналия месец продължава да предизвиква вълни в цялата индустрия. В петък биткойнът се търгуваше за 16 719 долара за монета.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 По БДС 04.01.2023 11:58

    Всичко виртуално е обречено на изчезване. Само реалните движими или недвижими притежания имат истинска стойност. А всички материални вложения единствено цените метали са относително вечни.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни