Свързани новини

26.03.2021 14:41

Писта Стената посреща туристи след 10 години прекъсване: Марияна Николова

Видян 1386 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Писта „Стената“ на Витоша отново посреща туристи от днес след 10 години прекъсване. Условията, които предлага за практикуване на зимните спортове, са отлични и апелирам повече хора да я посетят.


Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова при посещението си на място, съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

Тя подчерта, че именно снежните спортове подпомагат укрепването на здравето и могат да се практикуват безопасно, дори и в условията на разпространение на коронавируса.

Министърът посочи още, че планината е чудесен избор посещение и развлечение в свободното време, а близостта на Витоша до София улеснява достъпа както на столичани, така и на гостите на града. Призовавам повече хора да изберат мястото за разходка и спорт през почивните дни, защото това е едно от малкото сигурни за здравето места, допълни вицепремиерът. По думите ѝ всички лифтове и съоръжения работят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, утвърдени от здравните власти.

Предстои ваканция за учениците и именно разходка в планина е прекрасна възможност за прекарване на свободното време, коментира министърът. Тя апелира към всички, които практикуват зимните спортове, да използват само обработените и маркирани трасета, за да не се стига до инциденти в планината.



В последните дни отчитаме сериозен интерес, посочи Емил Димитров, мениджър ски писти "Витоша ски". По думите му търсенето и толкова голямо, че се налага да се връщат хора, които не могат да ползват лифта. Той обясни още, че в момента условията са отлични, има повече от 1,5 м естествен сняг, което е много рядко и очакват и в следващите дни да има още по-сериозен интерес.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева