От трибуната се чуха равносметки, обвинения и благодарности.

Свързани новини

29.07.2022 16:52

Партиите прочетоха последните си декларации в 47-ото НС, без БСП и ДПС

Видян 1571 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Партиите в 47-ото Народно събрание прочетоха последните си декларации в рамките на този парламент.

Ето какво казаха представители на отделните политически сили:

„Продължаваме Промяната”: Корупцията не намери достатъчно врагове в това НС

„Животът на този парламент изтече. Беше един от по-бурните и драматични парламенти. Все пак 47 НС беше изправено пред множество кризи – заложените бомби в пътното строителство, пандемията, високите цени на тока, войната на Путин и последствията от нея. Българските граждани знаят какво сме свършили през тези седем месеца”. Това се казва в последната декларация на ПП, прочетена от Андрей Гюров от трибуната на 47-ото НС.

Според партията българските граждани знаят, че сметките им за ток не са се променили, когато скачаха главоломно в цяла Европа. „Знаят, че приехме план за справяне с пандемията, който позволи да не затворим бизнеса и да не претоварим системата на здравеопазването. Знаят,че увеличихме пенсиите, за да може възрастните хора да живеят по-достойно. Повишихме заплатите на медицинския персонал и учителите. Приехме антикризисен пакет от мерки, за да минат хората по-леко през кризата, предизвикана от войната. Справихме се и с невиждан брой бежанци. Хората знаят, че тези мерки направиха България първенец по ръст на индустриалното производство в целия ЕС. Хората знаят, че спряхме схемите на „Капитан Андреево”, прекратихме кражбите в Пощите. Въпреки най-тежката глобална инфлация, война и политическа криза, България се справи добре с тези седем ужасни месеца”, се казва още в декларацията.

Според ПП страната ни може да направи и много повече от вече постигнатото. „Истината е, че големите промени се правят, когато имаш достатъчно депутати, които искат те да се случат. Но нямаше антикорупционно мнозинство в това НС. Корупцията не намери достатъчно врагове в тази сграда. Говоря за майсторите в занаята – ненадминатите професионалисти. Тези, които не могат да живеят в опозиция, защото тогава излиняват. От парламентарната  трибуна те играеха любимата си игра „крадецът вика дръжте крадеца”. Уважаеми дами и г-да от опозицията – вашата неприязън  към промяната и съпротивата срещу борбата  с корупцията – ясно ни показа едно – всичко, което направихме и всичко, което се наложи да изтърпим – си струваше”, категоричен беше Гюров.

ГЕРБ към управляващите: Омразата ви довърши, а не опозицията

„Кризата, в която страната ни бе хвърлена преди две години, започна, когато вие, под юмрука, решихте да обявите война на партия ГЕРБ. Преживяхме всичко – арестите, чегъртането, обидите, внушенията. Сега сме по-силни и по-сплотени. Но на вас кой ви каза, че трябва да се изправите срещу 650 000 българи и да ги намразите? Ще разберете ли, че омразата към нас прерасна в омраза срещу самите вас? Омразата ви довърши, не опозицията”. Това се казва в последната за този парламент декларацията на ГЕРБ-СДС, прочетена от парламентарната трибуна от Десислава Атанасова.

В документа външнополитическата политика на кабинета „Петков” бе определена като „резил”. Според ГЕРБ-СДС отиващото си правителство е



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 29.07.2022 20:46

    в много американски градове не желаят да ги принуждават да носят маски и бюрократите отстъпват Los Angeles County Public Health Director Barbara Ferrer backed down on the mask mandates today (for now), as several cities stated they would not enforce it.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог