Повече от 40 процента от изброените приложения на Meta са свързани с начини за редактиране или манипулиране на изображения, а някои от тях са толкова прости на пръв поглед, колкото използването на смартфоните като фенерчета.

Свързани новини

08.10.2022 08:10

Паролите на 1 млн. потребители на Facebook могат да бъдат откраднати

Видян 5345 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Досега през тази година компанията е идентифицирала повече от 400 злонамерени приложения, пригодени за смартфони, задвижвани от софтуер на Apple или Android и достъпни в магазините за приложения на Apple и Google, заяви по време на брифинг директорът на отдела за борба със заплахите Дейвид Агранович.

„Тези приложения са включени в Google Play Store и Apple App Store и са маскирани като фоторедактори, игри, VPN услуги, бизнес приложения и други помощни програми, за да подмамят хората да ги изтеглят”, заяви Meta в публикация в блога си.

Според екипа по сигурността на Meta приложенията често изискват от хората да влязат с информацията от профила си във Facebook, за да използват обещаните функции, като при въвеждането им крадат потребителски имена и пароли. „Те просто се опитват да подмамят хората да въведат информацията си за вход по начин, който позволява на хакерите да получат достъп до профилите им”, каза Агранович за приложенията. „Ще уведомим един милион потребители, че може да са изложени на тези приложения. Това не означава, че те са били компрометирани”, допълни той.

Повече от 40 процента от изброените приложения на Meta са свързани с начини за редактиране или манипулиране на изображения, а някои от тях са толкова прости на пръв поглед, колкото използването на смартфоните като фенерчета.

Meta заяви, че е споделила откритото с Apple и Google, които контролират какво се предлага в съответните им магазини за приложения и предложенията за проверка на всеки от тях. Apple не отговори на въпросите дали е предприела действия срещу някое от приложенията, които Meta счита за злонамерени. Google обаче заяви, че повечето от приложенията, които Meta е маркирала, вече са били идентифицирани и премахнати от магазина Play чрез нейните собствени системи за проверка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец