1300 униформени от цялата страна ще бъдат разположени в центъра на София

Свързани новини

23.02.2022 11:02

Парламентът опасан с метална ограда за протеста на Възраждане

Видян 942 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Засилено полицейско присъствие в центъра на София. Множество полицаи и жандармеристи има във връзка с предстоящия втори протест, организиран от Възраждане в 11 часа.




Бул. Дондуков вече е затворен от ул. Раковски до Министерския съвет. Все още движението по бул. Цар Освободител е отворено.




Сградата на Народното събрание е опасана с метална ограда от снощи. Припомняме, че вътрешният министър Бойко Рашков, че се очакват провокации от криминално проявени субекти.


 



От Възраждане приветстват действията на правителството, „до които се е стигнало в резултат на организирания от партията обществен натиск“.


 


Лидерът ѝ Костадин Костадинов заяви по-рано, че обявените срокове са незадоволителни, а запазването на маските и тестването на учениците е неприемливо. Затова протест ще има и отново ще се търси диалог с министър-председателя:


 



 „Въпреки, че поздравяваме правителството за проявената от него добра воля, ние не считаме, че трябва да се чака до 20 март. Зеленият сертификат беше въведен буквално от днес за утре и ние искаме тези срокове да бъдат скъсени, ако правителството не настоява толкова упорито за 20 март, ние смятаме, че този зелен сертификат трябва да бъде премахнат в рамките на следващите 7 до 10 дни“.



1300 униформени от цялата страна ще бъдат разположени в центъра на София, за да предотвратят по-сериозни сблъсъци. Полицаите няма да носят оръжия, като по този начин ще опитат да демонстрират желание да не се стига до ексцесии.

 
Снощи в пространството около Народното събрание служители на МВР започнаха да разполагат заграждания.




Два камиона с огради, предназначени да възпират протестиращите от нахлуване в Народното събрание, пристигнаха на жълтите павета, а монтирането на загражденията започна от страната на парламента към Националната художествена академия, предаде Епицентър.


При предишният протест на Възраждане се стигна до напрежение, а демонстранти се опитаха да влязат в сградата на парламента.


 


 


 Снимка: бТВ


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева