Свързани новини

04.01.2011 12:55

Пълна разруха в посолството ни в Бразилия

Видян 1813 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Уволненият дисциплинарно през август 2010 г. посланик Николай Цачев, обърнал в бардак мисията ни в Бразилия. Това се дължи на крадците посланици - агенти на ДС, които 20 г. са били изпращани там, коментира Бойко Борисов на връщане от иногурацията на Дилма Русеф. След организирано като Ден на България и българската кухня, тържество в посолството, през 2009 г. тогавашният външен министър Румяна Желева е привикала Цачев да дава обяснения. Според бразилските медии на партито е било изнасилено момиче, но посланникът се оправдал, че организираното парти всъщност е било рекламна промоция за страната ни.
Николай Цачев стана известен с това, че въртял дискотека в сградата на посолството и прибирал пари за вход. Преди 3 години пък касата на мисията е разбита и от там изчезнала крупна сума в долари. Това е станало дни преди одитори на Външно да посетят мисията. Цачев е давал още обяснения заради аудиозапис, според който българският дипломат е получил комисиона от фирмата,ремонтирала покрива на посолството. Посланикът тогава отрекъл да има участие в корупционна схема и казал, че финансистът на посолството се опитва да го натопи.
Цачев е завършил "Международни отношения" с португалски език в МГИМО, Москва, през 1983. Името му изплува отново през декември 2010 в списъка с агентите на ДС в редиците на Външно, който бе обявен от Комисията по досиетата. Той е бил секретен сътрудник на Държавна сигурност с псевдоним Марио 1. Указът за изпращането му като посланик е подписан от Георги Първанов през май 2006 година.
Името на Цачев бе замесено миналата година и покрай Милослав Кръстев, който е с богато криминално досие, свързано с контрабанда на цигари и отвличания. Самият той бе причина покойният Иван Тодоров-Доктора да бъде осъден по обвинение, че е отвлякъл Кръстев. Кръстев се хвалел, че е бодигард на съпругата на посланика, че е виждан в апартамент, собственост на българската държава в Рио де Жанейро и се представял за агент на български тайни служби. “Не познавам Милослав Кръстев, нито имам връзки с него. Освен това жена ми не е застрашена, какъв бодигард! Индиректно знам за този човек като българин, подавал молби за консулски услуги, нищо друго”, заяви тогава Кръстев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес творчеството и иновациите ще ви носят успехи на работното място

Днес творчеството и иновациите ще ви носят успехи на