За четвърти пореден път Столичният общински съвет не си избра председател

Свързани новини

07.12.2023 13:42

Пак провал на кмета за шеф на СОС и мнозинство, пак цензура на изказванията от Грети на Кор.

Видян 2968 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Безплодно протече и четвъртото събиране на новия Столичен общински съвет, което вече наистина предизвиква политическа криза в София, както я определи първа през уикенда Йорданка Фандъкова – най-дълго управлявалият кмет в историята на града и първата дама на този пост.


Най-точната преценка на случилото се дава общинският съветник трети мандат Карлос Контрера, ВМРО, който също като всички граждани недоумява как е възможно новият кмет Терзиев и първата политическа сила в града според изборите на 29 октомври да проявяват тотална управленска немощ и дори да не си дават зор да формират мнозинство и да предложат формула за управлението на СОС. Напомняме, че на всяко свое заседание досега през всичките 34 години преход, той гласува между 60 и до над 100 решения на сесия, т.е. блокирането му от ППДБСС и Терзиев са бламирали поне 240 проблема на софиянци, които не са намерили изход. Ето какво пише Контрера от мястото на събитието:


„Предложих между 11-17 декември да се проведат консултации при кмета на София Васил Терзиев, като дори да събере представители на политически партии на своеобразни политически консултации. Затова предложих дата за заседание 21 декември. Отново не бях чут. Евентуално ще се събира заседание на 18 декември...
Така ще се „управлява“ Столична община - на инат. Разбира се, виждаме какви са резултатите - кал, мръсотия, хаос и анархия по улиците. Стигнали сме до там, че дори вече не се дава думата за изказвания в СОС. Председателстващият от ДБ - Грети Стефанова (б.р. кандидат на Кор. Нинова за председател) не просто не спазва правилника, нарушава го системно, но и си решава сама на кого да даде думата и на кого не. Болшевики се настаниха на Московска 33. Розово-лилави болшевики. При това крайно неграмотни и нагли.
София я чакат много тежки дни с тази бездарна, самозабравила се шайка, попаднала в местната власт с лъжи, измами, манипулации и шашми. Задава се розово-лилав диктат, ако им го позволим. Тумор се реже до здрава тъкан”.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец