По последна информация автобуса вече е вдигнат от мястото на инцидента, но заради разлята нафта по пътното платно, все още участъка от АМ „Тракия“ между Стара Загора и Нова Загора за момента остава затворен.

Свързани новини

15.08.2022 09:48

Отвличане на вниманието на водача е една от версиите за катастрофата на АМ Тракия

Видян 944 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отвличане на вниманието на водача и техническа неизправност са двете основни версии по които се работи за разкриване на причината за снощния инцидент, при който автобус със сръбска регистрация самокатастрофира на АМ „Тракия“ в района на километър 217-ти, близо до разклона за Раднево, съобщи инспектор Димитър Димитров от Пътна полиция – Стара Загора:

"Автобусът засега по неизяснени обстоятелства е напуснал пътното платно, навлезнал надясно в пътната канавка отводнителна, където е станало произшествието. Към момента имаме информация, че 28 граждани за прегледани в Центъра по спешна медицинска помощ, 14 от тях са настанени за лечение, като в по-тежко състояние са около три лица. Версията е или грешка на водача, или евентуално техническа неизправност на автобуса. Тъй като в момента има разлята нафта и масла от автобуса, чакаме да се доставят необходимите материали и ще бъде пуснато движението".

По последна информация автобуса вече е вдигнат от мястото на инцидента, но заради разлята нафта по пътното платно, все още участъка от АМ „Тракия“ между Стара Загора и Нова Загора за момента остава затворен.

Разследването по случая е поверено на Националната следствена служба съобщи, Надежда Белчева, заместник-районен прокурор на Стара Загора, тъй като случаят е доста сложен.

Това тежко ПТП в момента се наблюдава под надзора на Районна прокуратура - Стара Загора. Предстои назначаване, както на автотехническа експертиза, така и на множество съдебно-медицински експертизи, и към настоящия момент можем да кажем това, че наблюдаващият прокурор от районна прокуратура прецени, че делото е с фактическа и правна сложност, и поради тази причина беше изготвено предложение същото да бъде разследвано и водено от следователи от Национална следствена служба.


 


 Снимка: Лидия Делирадева/Facebook


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци