Свързани новини

02.12.2020 16:47

Отстраниха големия шеф на UniCredit

Видян 2094 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жан Пиер Мустие ще напусне поста главен изпълнителен директор на UniCredit следващия април, се казва в изявление на банката в понеделник вечерта, съобщава Financial Times.


Неочакваното решение на Мустие да не се бори за друг мандат начело на италианския кредитор дойде след разгорещено заседание на борда в понеделник следобед, заявиха няколко замесени лица.


„През последните няколко месеца стана очевидно, че стратегията на Екип 23 [неговият бизнес план за банката] и нейните основни стълбове вече не съответстват на сегашното мислене на борда“, каза Мустие в изявлението.


„Затова реших да се оттегля от групата в края на мандата си през април 2021 г., за да позволя на новия съвет да разработи бъдеща стратегия.“


Акциите на UniCredit паднаха над 5% във вторник сутринта след новината.


Няколко души, участващи в дискусиите, заявиха, че напрежението се е повишило в борда на УниКредит след неформална среща в последния момент в неделя вечерта, на която бяха обсъдени въпроси на управлението.


Членовете на борда казаха на Мустие, че искат да разгледат други кандидати за най-високата длъжност, твърдят трима души, участвали в дискусиите. Бившият изпълнителен директор на UBI Banca Виктор Масия, финансовият директор на Nexi Бернардо Мингроне и Матео Дел Фанте, изпълнителен директор на Poste Italiane, са сред най-вероятните външни кандидати.


Отношенията между Мустие и членовете на борда се влошиха през последните няколко месеца, твърдят източниците. Планът му да отдели италианските активи и списък на чуждестранните в Германия, както и отказът му да купи Monte dei Paschi di Siena по искане на италианското правителство, са основните причини за последствията.


По-рано хора, близки до Жан Пиер Мустие, настояваха, че той винаги е бил отворен да обмисли придобиването на Monte dei Paschi, ако операцията трябва да бъде „неутрална по отношение на разходите за UniCredit“.


През февруари Мустие се оттегли от кандидатурата за най-високото място в HSBC Bank. Съветът на директорите на банката го определи като предпочитан външен кандидат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион