Свързани новини

17.06.2014 16:45

Откриха обновен блок с 26 слънчеви панели

Видян 1536 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жителите на сграда на столичната улица Черковна 75 вече могат да се похвалят с потребление на естествено затоплена от слънцето вода.


На покрива на сградата бяха поставени 26 слънчеви колектора с обща площ около 52.50 м2, българско производство и 5 години гаранция. Поставена е дограма с двоен стъклопакет, обновена е входната врата и вътрешността на общите помещения.


Предвижда се през лятото почти цялото потребление на живеещите в сградата да бъде покрито с възобновяем енергиен източник.


Сградата е обновена по инициатива на обитателите със субсидии, предоставени от европейския проект Стакато за възобноваеми енергийни източници.


Район Оборище е партньор по международния проект Стакато, по който се инсталират възобновяеми енергийни източници на многофамилни жилищни сгради в София, Амстердам и Будапеща при цялостно саниране.


Проектът цели повишаване на енергийната ефективност на сградите, енергийни спестявания за собствениците на апартаменти и намаляване на въглеродните емисии от отопление.


По проект Обновен дом от 2006 г. са реновирани общо 50 сгради, 13 от тях в София. 6 от тези завършени сгради са в Район Оборище, а 3 от тях и детска градина № 60 имат инсталирани възобновяеми източници на енергия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог