Свързани новини

18.08.2020 11:38

Откриха 100 тона загробени пестициди в страната

Видян 2545 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Откриха 100 тона загробени пестициди при проверки за неправилно съхранявани препарати за растителна защита (ПРЗ). Те бяха разпоредени от ВАП на МОСВ, предаде Нова тв.


Проблемът с негодните за употреба ПРЗ е възникнал с ликвидирането на бившите ТКЗС и АПК и възстановяване на собствеността върху земята. След ликвидацията и възстановяване на собствеността складовете стават собственост на земеделски кооперации, кметства, частни фирми, физически лица или са безстопанствени. През изминалите години е загубена документация за ПРЗ, сградният фонд е увреден,  поради което рискът от замърсяване на околната среда е увеличен, сочи доклад на МОСВ.


От резултатите става ясно, че най-много обекти със загробени препарати за растителна защита има на територията на следните РИОСВ: Плевен - 16 склада, Стара Загора - 4, в Монтана и Враца са регистрирали по два, а на територията на Благоевград, Пазарджик и София са по един.


Четири от складовете на територията на РИОСВ - Плевен ПРЗ са почистени, за един от тях общината има сключен договор с фирма да извози отпадъците до края на м. август 2020 г. Сградите на три от останалите складове са в добро състояние, а останалите са полусрутени и изоставени.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец