Откраднаха 20 статуи и 30 бижута на стойност 1,2 млн. евро от изложба край езерото Гарда в Италия

Свързани новини

13.03.2024 10:38

Откраднаха 20 статуи и 30 бижута на стойност 1,2 млн. евро от изложба край езерото Гарда в Италия

Видян 370 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 20 статуи и 30 бижута на стойност 1,2 млн. евро (1,3 млн. долара) са били откраднати от изложба край езерото Гарда, Италия, съобщи пред журналисти имението Vittoriale degli Italiani, което е било домакин на изложбата.

Откраднатите творби са проектирани и изковани от един от най-големите италиански скулптори на XX век - Умберто Мастрояни, известен и с огромните си паметници; те са изработени между 50-те години на XX век и смъртта му през 1998 г.

Мащабният обир е извършен в сряда, два дни преди закриването на изложбата, наречена "Като топло, течащо злато", която беше открита в края на декември. Разследването на кражбата продължава.

"Uomo/Donna" (Мъж/Жена), едно от произведенията на изкуството, всички отлети от чисто злато, по-късно е намерено на територията на изложбения комплекс, но според говорителя на имението местонахождението на останалите 48 произведения остава неизвестно.

Джордано Бруно Гери, ръководител на имението, заяви, че "нашите алармени системи са много обширни и вече са на най-високо ниво", като добави, че "очевидно сме били ударени от високоспециализирана банда".

Коментирайки инцидента, Лоренцо Дзичи, председател на Центъра за изследване на творчеството на Умберто Мастрояни, заяви, че "тези изключителни артефакти, истински "скулптури за носене", представляват най-важното свидетелство за златното производство на майстора", като добави, че едно неуспешно разследване може да доведе до "неоценима загуба" на почти цялата колекция, принадлежала на негови роднини.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец