Свързани новини

23.04.2013 12:44

Отделно министерство ще бори демографския срив?

Видян 1071 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отделна агенция или министерство да се борят с демографския срив у нас. Това препоръча специалистът по ин витро доктор Георги Стаменов пред bTV.


Според лекаря трябва да се предприемат спешни мерки за увеличаване на раждаемостта у нас, защото положението ще се влоши в близките години.


Коментарът му е по повод статистиката, че 1130 населени места у нас са с до 50 жители. Експертът заяви, че за справянето с демографската криза трябва да се планира поне 20 години напред.


Стаменов добави, че репродуктивните проблеми на двойките не са основна причина за демографските проблеми. Според данните тези хора са едва 5 на сто от населението.


От своя страна директорът на Института за изследване на населението и човека Антоанета Христова заяви, че най-важният проблем не е броят на ражданията, а това, че намалява броят на жените във фертилна възраст.  


Според статистиката само за миналата година представителките на нежния пол, които са във възраст, в която могат да имат деца, са намалели с  26  хил, а за периода 2001 – 2011 г. те са с  280 000 по-малко.


Христова добави, че доходите също са основен фактор при решението дали дадена двойка да има поколение. По нейни думи, ако мъжът и жената не достигнат до нивото на доходи, с които техните родители са ги отглеждали, е слабо вероятно да имат деца.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог