Свързани новини

12.08.2021 10:38

От втория опит НС одобри оттеглянето на Пламен Николов

Видян 1800 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От втория опит парламентът одобри оттеглянето на Пламен Николов като кандидат за премиер от ИТН. При първото гласуване преди почивката на парламента не бе събран кворум.


105 гласуваха "за", 60 от ГЕРБ-СДС "против" и 1 бе въздържал се.


Прегласуването бе направено по искане на ГЕРБ-СДС. Депутатите от ИТН не бяха в пленарната зала.


Ако няма прегласуване и тази точка не се приеме, страната ще влезе в конституционна криза, обясни Тома Биков защо те предлагат прегласуването, предаде, предаде 24 часа. Ние се намираме в абсурдна ситуация - тук липсва мандатоносителят, липсва и кандидатът за премиер, който се отказва по лични причини. След като тук са се клели Каравелов, Стамболов и други известни имена, стигнахме до момента кандидат да се оттегля по лични причини, обясни той.


Много лесно можехме да потриваме ръце и да ви вкараме в ситуация, от която има много трудно излизане, в конституционна криза, обясни Биков. И допълни, че на първото гласуване не са участвали, за да покажат на другите, че са докарали нещата към много тежка ситуация.


Приключихме този жалък опит за мандат с решение на Народното събрание. Това каза Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!” минути, след като депутатите приеха оттеглянето на проектоправителството на ИТН, предаде Нова тв.


„Лошото в тази ситуация е, че „Има такъв народ”направиха така, че ГЕРБ да звучат разумно и едва ли не те да спасят положението. Ако е било умишлено, значи наблюдаваме една чудесна колаборация между ГЕРБ и ИТН. Ако случайно не е това, по-скоро мястото на сценаристите не е тук. В ИТН има достатъчно умни хора и може би те трябва да започнат да вземат решения, защото това не е цирк”, добави още Хаджигенов.


Преди старта на заседанието бе направена поименна проверка, която установи, че в пленарната зала са 165 депутати.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 12.08.2021 16:57

    Всички тези идиоти-депутати когато влизат в залата на НС да си оставят телефоните на съхранение при някой охранител, ние не сме гласували за телефонисти, а за политици които да решават каквото е нужно ! Не стига, че нищо не работят и ние ги храним, а и нагло пред камерите цял работен ден човъркат телефоните си ! Президентска република е наложителното решение за българският народ !

  • 001 Anonimen 12.08.2021 12:10

    ИТН са длъжни да покажат, че са свободни и демократични и да обявят името или имената които диктуват зад кулисите сценарият на Трифонов ! Не може да се съберат, а и няма как в една СВОБОДНА партия за каквато се представят всички да мислят едно и също и да гласуват "под строй" с ДА или НЕ, това е диктат и тоталитаризъм УЖ против който се "БОРЯТ", типични гербаджии-крадливи, защо не се съгласиха да си намалят заплатите ? И какво е това НС, правят си почивки на всеки час, какво ги изморява толкова, та те не могат да съберат половин работен ден с КПД, а накрая на месеца прибират едни незаслужени пари за които имитират дейност всеки ден без ефект ! Има ли ден в който всички тези 240 кретена да са на РАБОТА и да се опитат да РАЗСЪЖДАВАТ / това е под въпрос / в полза на хората които са им гласували доверие ? Могат ли да гласуват отнемане на ИМУНИТЕТА си и строго и задължително присъствие НА РАБОТА всеки ден и при отсъствие да бъдат глобени с по пет заплати които да влизат незабавно в бюджета ? България е достатъчно затънала и по-надоло няма на къде, а затова сме виновни ние, че им се доверяваме като идиоти преди всеки вот ! Решението е Президенстка Република, така само един човек който ще носи отговорността и ще се знае КОЙ е и кой ще бъде осъден съдът няма да има проблеми да определи !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева

Днешният ден подчертава важността на оригиналността

Днешният ден подчертава важността на оригиналността,