През 2037 година общата пенсионна възраст за двата пола ще се изравни на 65 години при осигурителен стаж 40 години за трета категория труд.

Свързани новини

02.01.2024 09:35

От днес можем да купуваме недостигащ стаж за пенсиониране

Видян 2533 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От днес може да купува недостигащ стаж за пенсиониране. От 1 януари се увеличиха възрастта и стажът, необходими за пенсия.

Максимумът недостигащ стаж за пенсия, който може да се закупи е до пет години. Това могат да направят предварително и хора които са били редовни студенти за срока на обучението.

От НОИ периодично отчитат че всяка година нараства броят на закупилите недостигащите месеци стаж, като това всяка година струва и повече пари, заради увеличението на минималната осигуровка. 19,8% от нея е цената за месец. За миналата година близо четири хиляди и сто човека са купили стаж, предаде БНР.

Междувременно продължава ежегодното нарастване, както на изискваните стаж, така и на възраст за излизане в пенсия. За масовата трета категория труд за жените ще се изискват навършени 62,2 години и стаж от 36,6 години, а за мъжете съответно навършени 64,7 години и стаж от 39,6 години.

През 2037 година общата пенсионна възраст за двата пола ще се изравни на 65 години при осигурителен стаж 40 години за трета категория труд.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион