Свързани новини

02.04.2009 09:54

Основателят на "Уикипедия" изоставя проект за онлайн търсачка

Видян 1916 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Основателят на онлайн енциклопедията "Уикипедия" американецът Джими Уолс обяви, че слага край на проект за търсачка, който е трябвало да конкурира гигантът "Гугъл", който се счита за безспорен лидер в тази област, предаде БГНЕС.


Проектът "Уикия сърч" бе лансиран през януари 2008г. Тази търсачка в интернет пространството се основаваше както и "Уикипедия" на приноса на потребителите на интернет, за да се установи дали резултатите са верни, за разлика от класическите търсачки, при които се използва компютърен алгоритъм за търсене. "Уикия сърч" не срещна успеха, на който се надявахме", се казва в изявление на Уолс, публикувано в неговия блог. В една различна икономическа ситуация, ние бихме могли да финансираме безкрайно "Уикия сърч", добавя той, без да изключва възможността върху проект от този тип да се работи в бъдеще. "Уикия сърч" се финансираше от компанията на Уолс и британката Анджела Бийсли "Уикия инкорпорейтид". Според Уолс сега следствата, които са били предназначени за този проект, ще бъдат пренасочени към други - като "Уикия гейминг" /за видео игри/ или "Уикиансуърс", където всеки може да задава въпроси по каквито и да е било теми.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.