Свързани новини

07.10.2020 09:33

Още 161 интелектуалци и блокада на 90ия пореден протест анти-Борисов, въпреки дъжда

Видян 1822 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки че цяла вечер валя дъжд в София, стотици протестиращи отново се събраха на пл. "Независимост", за да поискат за 90-ата поредна вечер оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Протестът преминава под надслов "Нас не ни е страх", а шествието към Орлов мост започна по-рано от традиционното и около 21 ч. ключовото кръстовище беше блокирано.


Много хора обаче останаха под шатрите пред президентството, за да се скрият от дъжда. Нямаше прожекция на политически изказвания на стената на парламента. Организаторите се отказаха и от хвърлянето на яйца по сградата на Народното събрание, която вече се помещава в бившия Партиен дом.


Още 161 интелектуалци са подписали отвореното писмо против "Моделът: Борисов-Доган-Пеевски". Така общият им брой вече надхвърля 1000 души. Основна тема на протеста тази вечер беше вчерашният дебат в Европарламента.


"Това, което се случи вчера в Европейския парламент, е огромен успех на протестите в България. Очевидно вече не ни е страх, така че жална им майка. Продължаваме да работим по едно голямо събитие, което ще бъде над размера на въстанията. Не си мислете, че ще ги оставим. Не си мислете, че чакаме четвъртък и сряда да минат гласуванията в Европейския парламент. Те ще минат така или иначе, каквото и да стане", каза адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак